Skåne – Helsingborg och Landskrona

Vi börjar närma oss månadens slut men vi har fortfarande en mängder av tips kvar att ge er! Den här gången förflyttar vi oss ner till södra Sverige och Skåne. 

Sandra Williamsson Zetterqvist jobbar på Resia i Bollnäs men hon är uppväxt i Helsingborg och lämnar här sin tre bästa tips!

1. Strosa runt längs med hamn/strandpromenaden nere i Norra Hamnen. Mysigare ställe finns inte jag lovar! Ta ett glas mousserande på någon av de fantastiska uteserveringarna eller avnjut en underbar måltid på någon av restaurangerna. Kan varmt rekommendera Barfota, Pålsjö Krog eller Vikingstrand som alla ligger ända nere på stranden med utsikt över havet och Danmark.

2. Sofiero slottsträdgård. Jätte mysigt att gå runt i denna fina park med alla blommor och öppna ytor och som tidigare nämnt, utsikten. Ta sen en capuccino och en bakelse på slottsverandan och njut av atmosfären (jag gifte mig på denna underbara plats!).


Sofiero Slott, bild lånad från hemsidan

3.Kullaberg & Mölle. Ligger cirka 2,5 mil norr om Helsingborg men är så värt resan. Besök kända Nimis av Lars Vilks, vandra på någon av lederna på Kullaberg och njut av utsikten och doften av havet eller ta en glass i hamnen i Mölle (där Emma & Z gifte sig). På vägen till Mölle passerar du Höganäs som erbjuder en massa bra outlets så som Lager 157, iittala, Höganäs Keramik och sportoutlet, detta vill du inte missa!


Nimis vid Kullaberg, bild lånad från kullen.se

Bo Jacobsson arbetar som försäljningsdirektör på Resia. Han bor i Helsingborg och pendlar till vårt huvudkontor i Göteborg. Där trivs han bra och var snabb på att återkomma med sina bästa tips i sin hemstad. Här kommer de listade!

– Ramlösa Brunnspark
– Fredriksdals Teater med Eva Rydberg och en underbar park att promenera i
– Vallåkra Keramikproduktion
– Helsingborgs festivalen 28-30/7
– Matvandring i Helsingborg samt stadsvandringar
– Sommarkonserter på Sofierio. 5/7 Robyn, 27/7 Benny Anderssons Orkester, 3/8 Tom Jones, 4/8 Håkan Hellström och The Ark
– Tura till Helsingör. Kustremsan norr om Helsingör badvänlig och härlig
– Skön centrumshopping på ”Kullagatan”
– Helsingborgs regionen med 31 golfbanor på mindre än 40 min bilfärd runt Helsingborg
– Goda badmöjligheter ”mitt i stan”

Charlotte Rosengren på Resia Landskrona lämnar här sina bästa tips för sin stad!
Slottet, Landskorna Citadell händer massor av saker hela sommaren. Gå på guidade visningar eller ett skådespel där du även kan få middag. Mer info här. Intill slottet kan du besöka Sverigens äldsta koloniområde.


”Fången på slottet”, skådespel i sin rätta miljö! Bild lånad från hemsidan.

Besök Borstahusen och restaurang Pumphuset och Hamnkrogen. En stor del av området är byggt på 1700-talet och här finns en fin strandpromenad.

Bara 13 km norr om Landskrona ligger Ålabodarna, en genuin gammal fiskeby med underbart läge vid Öresund.  Den trevliga gästhamnen har en mysig atmosfär och nere vid hamnen  finns det grillplatser, boulebana, lekplats, kiosk och restaurang. 

Läsartips!
Till sist så har jag fått ett läsartips från Tore. Väldigt uppskattat! Om du har något att tipsa om så hör gärna av dig så skriver jag. En bild till texten är väldigt trevligt. Maila mig på: margareta.hallin@resia.se


Örenäs Slott

Tores tips är att besöka Örenäs Slott som ligger mellan Landskrona och Helsingborg i Skåne, alldeles vid strandkanten till Öresund och invid det anrika fiskeläget Ålabodarna. Mitt i Öresund ligger den natursköna ön Ven, som har dagliga båtförbindelser från Helsingborg – Råå hamn – och Landskrona. Örenäs Slott är en perfekt plats att bo på och serverar god mat. Från parken kan man skåda ut över Öresund och Ven, men också till Köpenhamn samt njuta av det glittrande sundet som är ett av världens mest trafikerade “hav”. I området finns mycket att göra. Åk till Köpenhamn över dagen eller ta bilen och åk runt i Skåne, här är avstånden inte långa! 


Njutbar utsikt över Öresund och Ven. I fjärran skymtar Danmark.

2 Responses to Skåne – Helsingborg och Landskrona
 1. Janne B Svara

  OBS inte att glömma på Ven. Var snabb av färjan annars kan kön till cykeluthyrningen ta en bra stund.
  Boka gärna cykelkärra om ni har packning, dom tar fort slut under högsäsong. Cykel är ett måste inte minst för att ven har en av sverigs bästa whiskeypubar, belägen i Backafallsbyn. Missa inte heller ett besök på Hven ost, mitt på rakan efter cykeluthyrningen, håll utkik efter getterna ; )Deras blåmögelost med egen tillverkad hallon/choklad marmelad är ett måste köp.

  • Hallin Svara

   Janne B:
   TACK snälla för härliga tips på Ven!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.