Resia stödjer barn i Ukraina

Igår var vi flera personer från Resias huvudkontor som åkte till Attholmens Sommarhem i Långared och fick njuta av en fin föreställning av 32 barn från Ukraina.


Barnen sjunger och uppträder

Sedan 13 år tillbaka så har Resia varit med och stöttat sommarlägret för barn som anordnas av kyrkorna i Långared, Långared Bois, SMU och Vindens Second Hand i Alingsås. Sommarlägret är oerhört viktigt för barnen som bor i zon 3 runt Tjernobyl. Sedan kärnkraftsolyckan inträffade för 25 år sedan ska man inte äta grönsaker som är odlade i området, inte heller svamp och bär från skogen. Trots förbudet så tvingas många till detta ändå. Luften i området är dålig och den trasiga reaktorn lämnar fortfarande radioaktivt avfall i från sig. Detta gör att, framförallt barnen, mår dåligt med nedsatt immunförsvar, skador på njurar och sköldkörteln.


Marita bjuder på härliga mackor, saft och hembakta kakor.

Att få några veckors ledighet med härlig luft, näringsriktig mat och inte minst få mängder av nya kläder gör att livskvaliteten ökar. Det är också viktigt att se hur man faktiskt kan leva sitt liv. Nya drömmar om framtiden väcks till liv. Vi fick höra om tidigare lägerbarn som nu har utbildat sig och har fått arbete.

På lägret händer det saker varje dag. Man åker på utflykter, paddlar kanot, fiskar krabbor, spelar minigolf, badar och leker.


Poängpromenad i skogen.


På båttur i sjön som ligger alldeles intill sommarlägret

Jag hade med mig en av mina söner. Det kändes viktigt att få höra hur barn har det i andra länder. Jag tror att vi ibland glömmer bort hur bra vi har det. Det var en fin kväll som gav oss alla många tankar! TACK!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

3 Responses to Resia stödjer barn i Ukraina
 1. Katarina Svara

  Vilket fint projekt, intressant att läsa om. Tack för att ni bloggar och berättar!

  • Hallin Svara

   Katarina:
   Det var verkligen en fin och viktig uppplevelse som gjorde starkt intryck!

 2. [...] har de varje år sedan 1998 anordnat ett sommarläger för barnen som bor i zon 3 i Tjernobyl. Läs här... blogg.resia.se/2012/06/18/en-annan-sida-av-ukraina

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.