Sommar i Piteå

Piteå är även en av de städer i Sverige som är solsäkert under sommaren! Pite havsbad har man ju hört talas om men vad finns det mer att göra i Piteå?

Helene Bergman som jobbar i vår Resia-butik har lämnat tips om ”sin” stad!

Pite Havsbad, en av norra Europas största turist och konferensanläggningar
Här hittar alla något som attraherar oavsett årstid. Långgrund härlig strand fylld med aktiviteter, äventyrsbad, spa, kupolbiograf, lekland inomhus fyllt av aktiviteter. Under hela sommaren så finns här många aktiviteter, beachpartyn och uppträdanden. Perfekt utgångsläge för att utforska omgivningarna!

Skärgården
Hyr en stuga i enskild skärgårdsidyll. Vakna upp ensam och njut av stillheten och den vackra naturen. 

Kajaksafari i midnattssol
På kvällen glider man i väg med kajakerna medan solen sakta sänker sig lägre på horisonten och färgar himmel och hav i fantastiska nyanser. I det oftast spegelblanka havet glider man fram mellan bottenvikens öar, en förtrollande tystnad i midnattssol. Turen tar 4-5 timmar, kostar 650:- inkl. kajak och utgår från Renöhamn.Sälsafari
Ta en skärgårdstur och studera sälarna på nära håll. Varje kväll mellan 28/6-2/8 avgår båten 18.00 från norra hamn. Turen vara i cirka 4 timmar och kostar 295:-.

Gläntan, en naturstrand som stränder ska vara……
Om du vill ha en mindre starnd än den vid Pite havsbad så kan du åka till Pitebornas eget ”smultronställe”, Gläntan. Härlig lång strand med finkorning sand och långgrunt bad. Packa picknick korgen för här finns inga försäljningsställen. Kör mot Pite havsbad på väg 506 och sväng av vänster mot Haraholmen, cirka 8 km från Piteå centrum.

Piteå Summer Games 1-3/7
Folkfest, som engarerar hela kommunen. Över 750 lag, med barn och ungdomar från hela Sverige, samt många lag från övriga världen spelar fotboll på gräsplaner hela helgen, även i midnattsol sent på kvällarna. Många arrangemang såsom ”midnight shopping” med öppettider hela kvällen. Sveriges näst största fotbollsturnering. 

Loppmarknad i Badhusparken
En gammal och välbesökt loppmarknad som går av stapeln i badhusparken. En riktigt mysig oas i centrala stan, med servering och vackra trädgårdsanläggning längs med kanalen. Loppmarknaden lockar 40000 besökare under sommaren. 

Prova Farmers Golf, på Svensbygården
Tänk dig en golfbana där du spelar bland ängsvinge och timotej, kryssar mellan grästuvor och försäker undvika att slå bollen i diket. Greenen är en beteshage! Du spelar på världens nordligast bana med SM kvalitet, så likt vanlig golf men ändå så olikt. För att hitta bollen i det höga gräset så är den stor som en handboll och klubban är en holländsk träsko på skaft. 

Konsthantverk, Glasbruket Heta Hyddan
Här kan du få blåsa ditt eget glas i unik miljö nere vid Piteälven eller uppleva glasblåsarnas kreativitet och kunskap live när de skapar sina konsthantverk som finns till försäljning i den mysiga butiken i anslutning till verkstaden.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.