Stockholm

Många passar på att besöka vår huvudstad under sommaren. Vi säljer prisvärda paket där både hotell och Stockholmskort ingår. Man kan också kombinera med olika föreställningar.

När jag bad våra säljare tipsa om sina städer så kom det snabbt tillbaka ett mail från Carina Regn som arbetar i vår butik på Sveavägen.
Hon är en riktig ”ur-stockholmare” och lämnar här sina bästa tips för en trevlig vistelse i Stockholm!

Gamla Stan
Först och främst måste man ta en promenad till Gamla Stan och bara strosa runt i gränderna. Ett tips är att undvika Västerlånggatan där det ofta är smockat med folk och en hel del ”krims-krams”, och hellre gå Österlånggatan där man hittar fint svenskt hantverk. Eller ännu hellre,  bara gå runt på måfå och kila in i första bästa gränd och se vad man hittar. Prästgatan, Köpmangatan och Stora Nygatan är några personliga favoriter!

Fika i Gamla Stan
Fikar gör man hyfsat billigt, och gott, på Stadsmissionen. Men mysigast kanske det är på på Kaffekoppen där man dricker gigantiska kaffe latte ur stora keramikskålar i deras medeltida källaren. Båda ställen ligger på Stortorget. Till lunch eller middag rekommenderas lilla franska bistro Pastis med utsikt över statyn med St Göran & Draken. Vill man bli ännu franskare ligger krogen le Rouge ett stenkast därifrån, på Österlånggatan.

Södermalm
Från Gamla Stan är det bara några minuter över till Södermalm, ett mecka för alla som är intresserade av vintage, vegetariskt och yoga. Här ligger Sofo (South of Folkungagatan), ett av de hetaste områdena i Stockholm med barer, små andrahandsbutiker, kvarterskrogar och en av stans bästa glassbarer på Nytorget. På vägen dit kan man strosa runt i de gamla arbetarkvarteren kring Mosebacke Torg och Katarina Kyrka.

Från promenadstigen Monteliusvägen på Södermalm har man en härlig utsikt över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. Där ser man även tvärs över till Stockholms Stadshus, en av stans mest underskattade sevärdheter! Här måste man ta en guidad tur och låta sig fascineras av historierna kring bygget och den fantastiska arkitekturen, där inget rum är det andra likt!

Kungsholmen
Har man tagit sig över till Stadshuset är man på Kungsholmen. Ta en promenad längs med Norr Mälarstrand, stanna för ett glas vin på Mälarpaviljongen och fortsätt sen bort till Rålambshov för ett bad i Riddarfjärden. När magen börjar kurra är det nära till restaurang Kungsholmen, med en meny och ett prisläge som passar de allra flesta. Vill man inte avsluta kvällen än trängs man gärna i drinkbaren på M/S Gerda med utsikt över Söders höjder.

Djurgården
Vasamuseet
och Skansen känns självklara! Varför inte ta färjan dit från Slussen och spårvagnen tillbaka t ex? När man ändå är på Djurgården föreslår jag en promenad till Rosendals Trädgård där man äter en lättare lunch eller nybakat bröd/fika från deras eget bageri, inne i växthuset eller i trädgården.

God fiskrestaurang
Stans bästa och mest prisvärda fisk äter man enligt mig på B.A.R på Blasieholmen nära Nybroviken. Här botaniserar man bland ett ofantligt utbud av färsk fisk som man själv väljer sina tillbehör till, ledsagad av den trevliga och kunniga personalen.

Stockholms Skärgård
Orkar man ta sig utanför stan är en tur med Waxholms-båtarna att rekommendera – Stockholms skärgård är fantastiskt! Ät strömming och strosa runt bland de gamla grosshandlarvillorna i Waxholm, cykla på Utö eller ta ett bad på Trouville-stranden på Sandhamn.

Boka flyg till Stockholm

Boka hotell i Stockholm

Boka nöjespaket till Stockholm

2 Responses to Stockholm
 1. [...] För några dagar sedan skrev jag och tipsade om saker att göra i Stockholm. [...]... blogg.resia.se/2011/06/22/erbjudande-stockholm-bo-3-natter-betala-for-2
 2. Carolina Anderberg Svara

  Hej!
  Tack för en fin hemsida med bra tips.
  Vi fick mycket inspiration. Jag kan även tipsa om en bra Stockholms Guide som heter Thomas Andersson.
  Hittas på http://www.stockholmguiding.com
  mvh Carolina

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.