Tips i Malmö-området

Nu har vi förflyttat oss till södra Sverige där vi fått tips av Erica Jernberg och Birgitta Banze som båda arbetar i vår Resia-butik. 

Erica lämnar följande tips om sin stad:
Lilla Kafferosteriet är ett mysigt café inne i centrala delarna. Det ligger på Baltzarsgatan 24 lite vid sidan av huvudstråket. Mycket gott kaffe med fin och mysig innergård!

Inne i Malmö ligger Restaurang Davidshall där kan du äta goda tapas. På restaurang Atmosfär äter du ”svenskt” med bra service i trevliga lokaler.

Söder om stan, cirka 30min från centrala Malmö, ligger Skanör-Falsterbo. Café Kust är ett mysigt café-restaurang, med god mat och fika! Ligger bra till nära den fantastiskt fina stranden! På Da Aldo kan du äta god italiensk glass! Missa inte att ta en promenad bland de karaktäristiska husen i Skanör.

Birgitta Banze tipsar om Västra Hamnen! Hur mysigt som helst på sommaren. Promenera längs havet, bada från någon av badbryggorna och lägg ut filten och sola och ha picnic i gräset. Det finns långa träckor med bänkar där man kan sitta och ”titta på folk” i timmar och bryta av med en kopp kaffe på något av de små caféerna som finns där. Intressant är förstås också att titta på arkitekturen i bostadsområdena som byggdes i början av 2000-talet och Turning Torso är alltid värd att beundra förstås!!

Birgitta tipsar också om ”sin” stad, Ystad. Man MÅSTE besöka Fritidsbaren! Rikskänd för att ha landets godaste wienerbröd. Vi som är från Ystad tycker inte att det är en riktig sommar om man inte minst en gång varit på Fritidsbaren och ätit wienerbröd och druckit kaffe. Kör ut ur Ystad österut och ut genom Sandskogen där det står skyltat. Fritidsbaren ligger i ett gammalt rött hus precis vid stranden. Huset invändigt är unikt med sin inredning och det finss den mest ljuvliga uteservering. Man kan även äta lunch och middag där men det är wienerbröden de är kända för.

Det där med de godaste wienerbröden på Fritidsbaren kan jag hålla med om. Två somrar har vi bott i närheten och ätit alldeles nybakta wienerbröd, som jag fortfarande kan drömma om, varje dag!