Kreditkortsköp utomlands

Jag märkte under min senaste utlandsresa att man numera får frågan, vid köp med kreditkort eller kontantuttag, om man vill betala med svenska kronor eller i landets valuta! Visste inte säkert men chansade på landets valuta, euro i det här fallet.

Nu har jag läst flera artiklar om att det kan bli ganska stor skillnad om man betalar med svenska kronor istället för den utländska valutan. Kursen man får utomlands är ofta betydligt högre än den man betalar hemma. Ända upp till 5% högre! Den enda fördelen, som jag kan se det, är att man vet hur mycket kostnaden blir direkt.

Så mitt råd är alltså att alltid ta kostnaden i landets valuta vid kreditkortsköp!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.