Vad finns att göra i Borås?

Kicki Persson på Resia Borås tycker att Borås, precis som de flesta städer, gör sig bäst på sommaren.

”Sommartorsdagar”
De mest populära ställena under sommaren är Sandwallsplats mitt i Borås City med alla restauranger och fik intill Viskans strand, Almenäs badplats och våra älskade ”sommartorsdagar” med konsert mitt i Borås! I år är det följande artister som uppträder; 30 juni September, 7 juli Danny, 14 juli Veronica Maggio, 21 juli Orup, 28 juli Petter, 4 aug Rydell & Quick och 11 aug Smokie.

Skulpturvandringar
Eftersom Borås är en känd kulturstad, inte minst för vår pinocchio staty, så anordnas, 21 maj – 17 september, skulpturvandringar tre dagar i veckan (tis 18.00, ons 15.00 och lö 14.00). Biljetter köper man på turistbyrån. Min favorit är en stor kanin som står i stadsparken och heter Mate Hunting berättar Kicki.

Borås Djurpark
Ett besök på Borås Djurpark är ett måste. Här finns både schimpanser, elefanter, tigrar, lejon, björn och många, många fler djur. Alidebergsbadet ligger alldeles intill djurparken och har både hopptorn och rutschkanor.

Bada!
Almenäs badplats är det mest kända i Borås med badbryggor och stora gröna ytor. En annan populär badplats är Skalle som ligger i Fristad (som för övrigt är en ganska mysig ort med småbutiker). Även i Dalsjöfors finns ett fint bad vid Storsjön. 

Övriga tips
En vacker utkiksplats i Borås är Ryssby Klint. Här har man en fin utsikt över hela Borås. En oas i staden förutom Stadsparken är Annelundsparken med lekfortet, alla barns paradis! En väldigt stor lekplats med massa roliga aktiviteter samt en grillplats. Är man intresserad av vackra hus så kan man strosa runt i villastaden, Salängen och Bergdalen. En utflykt till Vänga kvarn populärt. Ta väg 42 cirka 2 mil nor om Borås. Här finns ett arbetslivsmuseum, bageri och ett väldigt mysigt café.

One Response to Vad finns att göra i Borås?
  1. Emsan Svara

    Sommartorsdagarna är ett måste i Borås! Dessutom håller butikerna runt torget, där scenen står, kvällsöppet så man kan göra ett shoppingfynd innan konserten börjar 🙂

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.