Sillens helg 4-6 juni i Bohuslän

I Sverige älskar vi vår sill och kanske allra mest i Bohuslän. 4-6 juni arrangerar man en sillfestival för att fira gamla svenska traditioner och uppmärksamma hur mycket sillen har betytt för området.  

Längs med hela kusten, från Marstrand och upptill Grebbestad firar man på olika sätt. På restaurangernas meny står det naturligtvis sill men det blir dessutom en massa andra aktiviteter, bl a sillmässa, guidade vandringar, besök i sillfabrik och möjlighet att tillverka egen sill.

Den sista dagen sammanfaller med vår nationaldag och det blir då extra firande.

På följande platser firas sillen; Lysekil, Sotenäs, Käringön, Marstrand, Grebbestad, Skärhamn, Ellös, Fjällbacka och Hälleviksstrand. Hela programmet på de olika orterna kan du se här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.