Test Macarons

Med anledning av att vi har Paris som månadens stad så anordnande jag idag ett Macarons-test. Macarons (Makroner) är ett franskt bakverk. Man kan närmast likna det vid våra maränger men är något fluffigare och har en fyllning av olika smaker. Jag har tidigare köpt Macarons i en fransk butik i Göteborg, som importerar själva, La Maison Francaise på Södra Larmgatan. Idag var jag på Pour Bon som bakar själva. Måste säga att de förstnämnda smakade klart mycket bättre! De hade dessutom ett mer smakfullt och starkare utseende och hade riktig smörkräm inuti. 

Smakerna vi testade var choklad, pistage, hallon och citron. Citron kom på första plats då alla uppskattade den lite syrliga smaken och att den var mindre söt. På andra plats kom hallon, som i det här fallet var fylld med hallonsylt. Den hade den mest karaktäristiska smaken. På tredje plats hamnade pistage som vi tyckte hade en flyktig pistagesmak och mer smakade mandelmassa men många uppskattade den ändå. På sista plats hamnade chokladen som gärna hade fått vara kraftigare i smaken.

Flera av oss som arbetar på marknadsavdelningen var med och testade.

Trots att vi var halvimponerade av Pour Bons Macarons (förutom citron som vi alla tyckte mycket om) så var kakfatet länsat! Så är du i Göteborg och ska köpa Macarons, testa ”äkta vara” på La Maison Francaise.

Om du vill baka egna Macarons så så har bloggen, Söta Saker ett recept här.

6 Responses to Test Macarons
 1. Cecilia Svara

  kul att ni uppmärksammar la maison francaise som är en bit av frankrike i göteborg. ägaren anordnar även franska ostkvällar två gånger i veckan och dessa är väldigt trevliga, kan verkligen rekommenderas.

  • Hallin Svara

   Cecilia:
   Det är verkligen en trevlig butik. Ostkvällarna låter spännande!

   • Johan J Svara

    Visst importerar La maison francaise de riktigt goda macaron, från Stockholm. Det är firman Macarong som bakar dessa praktexemplar, som du påpekar är de inte så torra som de flesta ”egna” försök verkar bli.

    • Hallin Svara

     Johan J:
     Det är verkligen stor skillnad. Nu blev jag sugen, får kanske ta en vända dit på väg hem från jobbet idag!

 2. Lena Svara

  Haha, vilken rolig test. Har länge funderat på dessa bakverk, de ser ju så fina ut. Och gör ju sig så bra på bild. Skoj att ni gör såna här ”kringgrejer” kring resor och resande i bloggen…Var i New York tidigare i år och dessa macarons syntes överallt 🙂

  • Hallin Svara

   Lena:
   Vi hade kul när vi gjorde det : ) Ja, de är ju nästan vanligare i USA nu än i Frankrike! Men, av testet att dömma, det gäller att köpa de rätta!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.