Hyra bil på semestern

Efter att vi hade spenderat fem dagar i Barcelona så plockade vi upp hyrbilen som vi hade bokat med Holiday Autos. Det fungerade smidigt och vi fick goda instruktioner hur vi skulle köra ut genom staden. Med hyrbil får man se så otroligt mycket mer. Härligt att vara fri och lägga upp dagarna som man vill. Vid flygplatsen var det enkelt att lämna tillbaka bilen och gå tvärs över gatan till incheckningen.

Statistik från Holiday Autos visar att fler svenskar än tidigare planerar att hyra bil i sommar. Som världens största förmedlare av hyrbilar har företaget lång erfarenhet av svenskar på bilsemester. Nu delar de med sig av sina fem bästa tipsen inför sommarsäsongen.

Fem tips för bästa bilsemestern:
1. Se till att du har bokat rätt upphämtningsställe. Palma de Mallorca, La Palma och Las Palmas. Förvillande lika namn men långt ifrån varandra. Tydlighet för hyrbilsresenärer var uppenbarligen inte i fokus när spanjorerna döpte sina öar och städer!

2. Självriskeliminering gör att du kan känna dig trygg. Välj alltid självriskeliminering i samband med bokningen, det är billigare än att välja till det lokalt.

3. Var kritisk mot extraförsäkringar. Har du hemförsäkring eller separat reseförsäkring behövs oftast inte någon extra olycksfallsförsäkring. Kräv att få det totala slutpriset redan vid bokning.

4. Var uppmärksam på skyltar om miljözoner i vissa franska och italienska städer. Miljözonerna kräver tillstånd att köra in i och har du otur fångas du på bild och får böta.

5. Ha dokument som körkort, hyreskontrakt och hyrfirmans servicenummer lättillgängligt. Kolla också att hyrbilsförmedlaren har kundservice på ett språk du behärskar.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.