Paris – Kommunikationer

Precis som de flesta storstäder så är Paris väldigt promenadvänligt. Ibland kan de vara synd att gå ”under jord” för att ta tunnelbanan eftersom man missar så mycket vackra byggnader och gator men vi har tidgare tipsat om att man kan ta tunnelbana ena vägen för att promenera den andra.

När jag har varit i Paris har jag åkt mycket tunnelbana. Biljetter köper man enkelt vid stationerna. Bäst är att köpa en s.k un carnet, en karta med 10 biljetter. Se till att få en karta över tunnelbanenätet och se efter vilken färg linjen har. Därefter gäller det bara att ha koll på slutstationen som anger i vilken riktning du ska åka till. De flesta tunnelbanestationer är väldigt vackra med fin mosaik och kakel.

I Paris kan man även hyra cykel. Det finns gott om uthyrningscyklar i automater. Man betalar med kort i terminaler. Eller gör som Janne Bodén som arbetar på Resia affärsresor i Göteborg, och åk på en guidad cykeltur. Det finns flera olika turer att välja på. Företag som anordnar cykelturer är Fat Tir Bike Tours eller City Segway Tours.

Från flygplatsen åkar man enklast med RER-tåget, linje B3 eller taxi för cirka 50 €.

Taxi fungerar fint i Paris men det kan vara svårt att stoppa en taxi från gatan. Ställ dig istälet på någon av Paris 470 taxistationer!

6 Responses to Paris – Kommunikationer
 1. ROXANNA - KAMP EFTER CANCERN Svara

  Tittar in… 🙂

  • Hallin Svara

   Trevligt! Välkommen: )

 2. Emsan Svara

  Jag var så grymt imponerad av tunnelbanenätet när vi var i Paris. Häftigt att det som började byggas 1900 fungerar så bra idag trots att staden måste ha mångdubblats i storlek. Lätt att hitta rätt linje och smidigt att ta sig från A till Ö. Men jag håller med, bäst är att ta tunnelbanan till målet och sedan traska genom staden tillbaka till hotellet. Bra för stegräknaren!

  • Hallin Svara

   Emsan:
   Visst fungerar det bra! När vi var där hade vi dessutom en tvillingvagn med oss som gick hur smidigt som helst att ta med sig!

 3. Janne Bodén Svara

  Vi gjorde en guidad cykeltur i 4:e arrondissementet.
  Även känt som Le Marais eller träsket på svenska eftersom här var rena slummen förr i tiden.
  Nu är det mycket promenadvänligt med gågator , fin shopping och väldigt trendigt. Vår guide var lite galen och fick oss att spela upp historiska händelser på viktiga platser, väldigt kul när man väl släpper loss. Vi t o m cyklade in i de yttre delarna av Louvren och Palace Royale…..rekomenderas kraftigt!

  • Hallin Svara

   Janne Bodén:
   En guidan cykeltur blir det definitivt nästa gång jag åker till Paris! Kul och annorlunda sätt att få se en storstad!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.