Res i Eat, pray and loves fotspår!

Ni har väl knappast missat den omtalade boken, Eat, pray and love eller Lyckan, kärleken & meningen med livet som den heter på svenska. Boken verkar ha delat läsarna i två läger, den ena hyllar boken och den andra dissar. Jag tillhör tyvärr de sistnämnda, det är väldigt sällan jag inte läser klart en bok men jag fick lämna den. De som läst den tycker dock att delen som utspelar sig på Bali var den bästa och dit kom jag ju aldrig.

Nu kan man resa med Temaresor på en resa i boken och filmens anda på just Bali. Platser ur filmen varvas med delfinsafari, bad i varma källor, tempelbesök och mycket annat. Rundresan inleds med ett besök i Bangkok för att uppleva filmens indiska och italienska influenser. De livliga kvarteren i Little India bland kryddor och tyger följs av en kulinarisk upplevelse på en italiensk restaurang.

Några av höjdpunkterna på Bali är en cykeltur bland risterasser och kanaler samt en vandring genom monsunskog och bevattningskanaler till Banjaras heta källor. De som vill kan besöka medicinmannen Ketut Liyer, känd från boken, i hans hem. Tillfälle ges också att laga balinesisk mat tillsammans med en kock.

Äventyrliga resenärer får en oförglömlig naturupplevelse på en rafting-tur på vackra Ayungfloden. Övriga kan välja en stillsammare elefantridning.

Rundresan avslutas på Giliöarna med utmärkta snorklingsmöjligheter i turkost vatten. På paradisöarna Gili utövas yoga på stranden och där det är lätt att se havssköldpaddor.

Det finns totalt fyra avresor, 27/10, 10/11 samt 1 och 29/3 2012.
Hm, jag kanske ska läsa klart den där boken : ) Jag måste absolut se filmen!
Har du läst boken eller sett filmen? Vad tyckte du?

One Response to Res i Eat, pray and loves fotspår!
  1. [...] Detektivbyrå Temaresor har gjort flera resor i böckers fotspår. Senast tipsade jag om att man i Eat, ... blogg.resia.se/2011/08/29/resor-och-bocker

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.