Häftiga pooler!

Läser i Fritidsresors nya broschyr om pooltrender. Allra hetast verkar ”infinity pools”, pooler där vattnet strömmar över en osynlig kant ner mot havet, vara. Överhuvudtaget så tycks trenden vara ovanliga och påkostade poolområden. 

På Gran Canaria ligger Lopesan Costa Meloneras Resort. Det vackra poolområdet slutar nästan ända nere vid havet. Nedanför ligger hotellets egna sandstrand.

 

Grecotel Corfu Imperial har ett fantastiskt läge på en helt egen halvö. En vacker trädgård, privata havsvikar och naturligtvis ett fantastiskt poolområde.

Sensatori Palacio de Isora på Teneriffa är ett av Kanarieöarnas mest exklusiva hotell. Från utsidan påminner hotellet om palatset i Alhambra. Här finns flera olika pooler. I den största poolen, som är en av Europas längsta, finner du inbyggda vattensolsängar, bubblar och jetstrålar. Härifrån har du en härlig utsikt över Atlanten.

Indigo Pearl på Nai Yang Beach I Thailand har fått utmärkelsen ”Asiens ledande designhotell år 2010” i The World Travel Awards. Här finns tre olika pooler. Den stora poolen för familjer och två mindre där vuxna har exklusivitet. En restaurang är byggd på pålar i den konstgjorda insjön som även finns här. 

Själv föredrar jag nog stranden när jag reser utomlands och gärna en där det inte är så mycket folk och den enda skugga man får är från palmer eller träd. Solstol är jag inte så noga med! Hur är det med dig? Föredrar du poolen eller stranden?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

2 Responses to Häftiga pooler!
 1. Camilla Svara

  De sista raderna lät som om de kom från mig, jag tycker precis likadant:)! Funderade faktiskt lite på varför man har en pool som går ända ner till sandstranden. Men det är ju tur att vi alla är olika!

  • Hallin Svara

   Camilla:
   Eftersom hotellen satsar mer och mer på påkostade poolområden så borde det finnas en efterfrågan. Men det finns inget som slår en härlig sandstrand!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.