Filmer som utspelar sig i Paris

Finns det något mer underbart än franska filmer. Tyvärr är det inte så vanligt att dessa visas i Sverige. Här är dock några filmer som utspelar sig i Paris men tyvärr bara ett fåtal där man får höra den härliga franskan!  

Tillsammans är man mindre ensam
Ni läste kanske när jag skrev om böcker som utspelar sig i Paris hur jag hyllade både boken och filmen. Om du inte har sett filmen så måste du absolut göra det. Det är en otroligt varm film och på franska förstås!! Audrey Tautou spelar huvudrollen.

Paris je t’aime
16 regissörer har fått två dagar var på sig att spela in en kortfilm med en egen personlig touch med temat, kärlek i Paris. På en gata i Montmartre räddar en man en medvetslös kvinna. I ett galleri i Le Marais möter Gaspard sin själsfrände. I tunnelbanestationen Tuileries hamnar en turist i ett svartsjukedrama. På en restaurang i Bastille väntar en man på att berätta för sin hustru att han vill skiljas, men hon har chockerande nyheter för honom också. Det verkar onekligen som man får se mycket av Paris i den här filmen! I rollerna ser man bl a Natalie Portman, Gena Rowlands, Juliette Binoche och Maggie Gyllenhaal.

Amelie från Montmarte
Audrey Tautou spelar huvudrollen även i den här filmen som är fantastisk charmig. Den har några år på nacken men jag tittar gärna på den om och om igen. Mycket härliga scener från Montmarte och även här är det franska som talas! 

Da Vincikoden
Den här filmen behöver väl knappast någon presentation. Jag minns när boken kom när ALLA tycktes läsa den. När filmen kom med Tom Hanks och Audrey Tautou i huvudrollerna hade alla väldigt höga förväntningar. Tyvärr blev de flesta besvikna men visst får man med sig en del scener från Paris!

2 dagar i Paris
I denna romantiska komedi möter vi Marion som är fransyska och Jack som är amerikan. De är bosatta i New York och har varit på semester i Venedig. De bestämmer sig för att stanna två dagar i Paris hos Marions föräldrar. Kulturkrocken blir stor då Jack möter de konstnärliga icke-engelsktalande föräldrarna samt flirtiga ex-pojkvänner. 

Bara en dag
För nio år sedan träffades Jesse och Celine på ett tåg mellan Budapest och Wien. Jesse är nu en amerikansk författare och är på en bokturné i Frankrike. Han springer på Celine i en bokaffär i Paris bara några timmar innan flyget ska gå. De strosar runt i staden och försöker bestämma sig för om deras möte är ödet, eller bara en slump.

Igelkotten
Även denna film rekommenderade jag när jag skrev om böckerna som utspelade sig i Paris. Om du ska välja mellan att läsa boken eller se filmen så tycker jag att du ska välja den här charmiga och varma filmen! 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.