Side, Turkiet

Side blev en ny bekantskap för mig när jag var i Turkiet för ett tag sedan. Alla som var med på resan var överens om att det är en väldigt mysig stad. Jag tror att lämningarna efter bl a amfiteatern mitt i staden bidrar till att man får en mer genuin känsla än man får i t ex Alanya.


Amfiteatern där det ibland är konserter


Lämningar strax intill strandpromenaden

I Side finns en lång gågata med mycket bra shopping, det kändes exklusivt men var absolut inte dyrare än någon annastans. Nere vid hamnen finns mängder av restauranger och barer där man gärna sitter länge framåt kvällskvisten.

Vill man ha nära till stadens centrum så kan man bo på hotellen som ligger nära strandpromenaden, t ex Sun Beach eller Yali hotell. Strax bakom centrum finns en strand men vill man ha de större familjehotellen med stora polområden så bor man med fördel en bit utanför. Det är enkelt att åka dolmus-bussarna in till centrum och de kostar bara några kronor, taxi runt 100:-.

Vi tittade på Fritidsresor nya Blue Villagehotell Seven Seas som ligger direkt vid stranden cirka 6 km från centrum. Hotellområdet är rejält tilltaget och känns ”storslaget” och gör att man inte behöver trängas om utrymmet. Ett enormt poolområde där alla barn kommer att trivas, dessutom ett ”vattenland” med rutschkanor. Som vanligt på Blue Villagehotellen så finns här Bamseklubb och mängder med aktiviteter, både på dag- och kvällstid. Här kommer inga barn att bli besvikna! Det finns även spa-behandlingar att boka om du vill bli omhändertagen för en stund. Hotellet har också ett eget hamam-bad.

Har du varit i Alanya och är sugen på en mindre ort så kan jag verkligen rekommendera Side!

2 Responses to Side, Turkiet
  1. [...] Club, precis vid havet strax utanför Side (missa inte att åka in till centrum, oerhört mysigt, läs ... blogg.resia.se/2011/09/25/traningsresa-till-turkiet-med-blossom-och-springtime-travel
  2. [...] strandpromenad. Många bra restauranger och fin shopping som det brukar vara i Turkiet. Även mysiga Sid... blogg.resia.se/2012/03/20/turkiet-ar-mest-populart-i-sommar

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.