Recension Bumerang

Eftersom jag blev så gripen av Tatiana de Rosnays tidigare bok, Sarahs nyckel, så var mina förväntningar ganska höga. Hon skriver precis på det sättet jag gillar, lågmält men ändå med stor inlevelse. En perfekt kombination av vardag och värme samtidigt som det är spännande. 

Boken handlar om Antoine som tar med sin syster till den plats vid Atlantkusten där de brukade tillbringa sina barndoms somrar. Där väcks många minnen till liv, både mörka och ljusa, till liv. På väg hem råkar de ut för en bilolycka och systern blir allvarligt skadad. Precis före olyckan var systern på väg att berätta om ett minne från barndomen. Antoine slits mellan sitt arbete, tonårsbarn och förälskelser samtidigt som han söker sanningen om sin mamma.

Jag sträckläste verkligen boken och blev helt uppslukad. Tanken var att rekommendera en bok som utspelade sig i Paris. Visst fick man en del gator och områden beskrivna för sig men handlingen tog över och jag refllekterade inte så mycket över omgivningarna. Vill du ha en bok med många Parismiljöer så ska du välja en annan men om du vill ha en riktig bra läsupplevelse så ska du absolut läsa den här. Jag ger boken betyg: H H H H+

One Response to Recension Bumerang
  1. Emsan Svara

    Oj, nu fick jag plötsligt två boktips att klicka hem inför sommarsemestern. Tack!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.