Barcelona och Tossa de Mar

Idag har jag kommit tillbaka från min 10 dagar långa semester på Costa Brava-kusten i Spanien. Sol hela tiden har gjort att den vinterbleka hyn har fått en helt klart brunare nyans! Vattnet har ännu inte hunnit bli så varmt, kanske 17-18 grader men det hindrade inte mig från att bada!

Det var premiär för Barcelona men jag är helt säker på att det kommer att bli fler besök! Jag skrev i mitt tidigare inlägg att vi bodde mitt i de gotiska kvarteren och det är verkligen något jag kan rekommendera. Så härligt att ha alla gränder, mysiga torg och historiska byggnader inpå knuten. Dessutom är restaurangerna här både bättre och har godare mat!

När vi hade Barcelona som månadens stad så läste jag boken ”Katedralen vid havet.” Ni minns kanske att jag gav den högsta betyg?! Det första vi gjorde när vi hade installerat oss i rummet var att leta fram kyrkan, Santa Maria del Mar och ”ta in” byggnaden och försöka förstå hur den kunde byggas för hand och hur människorna bar dit sten efter sten. Platsen runt kyrkan visade sig vara enormt mysig och jag kommer att återkomma med några bra tips i kvarteret!

Vi köpte ett 2-dagarspass på hopp on hopp off-bussarna. Väldigt enkelt och praktiskt. Vi hoppade av på lite olika ställen som intressade oss för att därefter åka vidare. Bussarna kom med cirka 10 minuters mellanrum.

En av de största upplevelser var nog besöket på Casa Batlló. Vi hade fått tips att absolut inte missa insidan. Inträdet kostade 18€ med rabatt som fanns i häftet som bifogades med bussbiljetten. Lite dyrt kan tyckas men det var värt varenda euro! Helt fantastiskt! Inte en rät vinkel och byggt med en fantasi som man inte trodde var möjligt på 1800-talet!

Vi uppskattade att kunna ta en sväng till stranden på eftermiddagen. Stranden närmast stan, San Sebastián, var den bästa! Mycket försäljare på stranden dock, ett tjugotal påflugna thailändskor som ville ge en ”mycket bra” massage för 5€ samt ett oräkneligt antal som sålde kalla drycker, solglasögon och sjalar.

Ett annat ställe som jag också ville se var huset på Avinguda de Tibidabo 32. Huset som en stor del av en annan väldigt bra Barcelona-bok, Vindens Skugga, utspelar sig i. Hade fått tips av Jens här i bloggen om att ta spårvagnen upp på berget. Tyvärr gick den bara på helgerna. Men huset, som inte alls såg särskilt skrämmande ut i verkligheten, fick vi se!

Efter fyra nätter tog vi bilen och åkte vidare till Tossa de Mar. Det var en riktig liten pärla som kräver ett eget inlägg med några bra tips!

Däremot kan jag redan nu varmt rekommendera att göra den här typen av kombinationsresa. Efter vår tid i Barcelona kände vi oss rätt så nöjda med storstad och kunde under resterande fem dagar koppla av med sol, bad och en och annan utflykt! Vi bokade flygresan separat och hotell i Barcelona med Sunhotels. Hyrbilen från Holiday Autos plockades enkelt upp i Barcelona nära Gran Via som vi bara kunde följa hela vägen ut genom Barcelona. Sembo har många bra boendealternativ i Tossa de Mar. Tror nog vårt hotell var det finaste i hela Tossa!  Håll utkik efter mer om Tossa de Mar här i bloggen!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

One Response to Barcelona och Tossa de Mar
  1. [...] vi kom hem efter vår resa till Barcelona och Tossa de Mar så pratade jag mig varm för att kombinera t... blogg.resia.se/2011/07/24/upplev-mer-gor-en-kombinationsresa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.