Boklådor i Paris

I Paris är det inte ovanligt att bänkar och caféer beträds av bokläsande fransmän. Ofta har jag hört är det, precis som i Sverige, deckare som gäller. Stadens ses som mycket litterär och konstigt vore om det inte fanns några bokhandlar. Här kommer några tips jag hittat:

Shakespeare and Co på 37 rue de la Bûcherie, 5:e arr. En engelsk bokhandel som även har poesikvällar på engelska och franska. Ursprungsbutiken, som stängdes under andra världskriget, var en samlingsplats för författare som Ernest Hemingway, William S. Burroughs, James Joyce and Ford Madox Ford. Den nuvarande butiken är byggd som ett minne av den tidigare. Många som nämner butiken skriver om en katt som gärna tar en tupplur bland böcker, eller i en gammal skinnfotölj eller bredvid den där skrivmaskinen som ser ut att vilja bli använd igen.  Väl värt ett besök!


Många fransmän älskar böcker.

Musée d´Orsay är inte bara ett museum utan har även en välbesökt konstbokhandel. Ligger på 62 rue de Lille.

Tea & Tattered Pages erbjuder begagnade engelska böcker tillsammans med en kopp te i en avslappnad miljö. Ligger på 24 rue Mayet, 15 arr.

Gilbert Jeune är en samling med bokhandlar, alla med egen litterär inriktning. Det säljs allt från kokböcker, barnböcker till fackböcker. Ligger runt Place Saint-Michel.

Bouquinistes är bokförsäljares stånd utställda längst vänstra stranden i Paris. Här, i gröna lådor, hittar du en salig blandning av affischer, gamla vykort, böcker, serietidningar och noter.


Längst vänstra stranden kan du fynda i gröna lådor.

Är du ute efter svenskt kan du gå till Affären på 17, rue Duperré. Här finns 400 svenska varor, bland annat ett litet utbud av svenska pocketböcker.

Läs även de parisiska boktips Hallins tipsat om tidigare.

Bokordlista:
Bokhandel = La librarie
Tidningsaffär = Le magasin de journaux
Bibliotek = La bibliothèque

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.