Paris – Turer på Seine

Våra säljare är alla överens om att floden Seine är en stor sevärdhet. Dessutom kantas den av många av Paris största sevärdheter, som Eiffeltornet, Palais de Chaillot, Louvren och Notre-Dame, så det är lätt att ta sig mellan sevärdheterna flodvägen. Seine har en livlig trafik mellan Paris och havet. Välj mellan flera olika båtar och turer.

Batobus
Batobus går 11 månader om året, med åtta hållplatser i anknytning till populära sevärdheter. Flodbussarna går var 15:e till 30:e minut, sommartid kl.10-21 och vintertid kl. 10.30-16.30. Välj att köpa biljetter för en, två eller femdagar. Tips! Det finns billigare biljetter för barn och studenter.

Bateaux-Mouches
Åk på guidad dags- eller kvällskryssning med lunch eller tjusig middag med Bateaux-Mouches. Även privata kryssningar går att boka, kanske för en födelsedag, ett bröllop eller med affärskunderna. Turerna är runt 1-3 timmar, en guidad kryssning kostar från 9 euro, med lunch från 30 euro och med middag från 46 euro.

Vedettebåt
Från Seinestranden avgår Vedettebåtar som sedan tar dig runt bland sevärdheter och broar. Välj mellan längre och kortare turer och med eller utan mat. En sightseeing under en timma kostar från 12 euro och med middag, från 80 euro.

Promenera kring Seine
Det är även fint att promenera utefter kajkant eller vandra mellan broarna och 1991 kom en del av strandremsan Seine med på Unescos världsarvlista. Som Maria Wahlström säger; det är fantastiskt mysigt och dessutom kostar det ingenting av promenera!

Susanne Jörgensen på Resia i Karlstad tycker också att du ska titta på alla vackra byggnader längst floden, och på folket. Stanna till vid någon uteservering, ät gott på en av många och bra restauranger.

Har du några fler turer du kan tipsa om?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.