Vichyregn på Strömstad Spa & Resort

Spa kan innebära god mat, relax, sköna behandlingar och kvalitetstid i pool och bastu. Själva ordet kommer från den lilla orten Spa i Belgien. På 1300-talet var ortens varma källor omtalade för helande krafter som bad- och dricksvatten.

Strömstad Spa & Resort
I norra Bohuslän hittar du Strömstad Spa & Resort, ett spa som finns med på tio-i-topp-listan över Skandinaviens bästa spa. Hotellanläggningen ligger nära vattnet, vilket gör ett besök här mycket populärt. Gör en spa-behandling och sätt dig sedan på en mysig uteservering vid hamnkanten. Dessutom ligger en golfbana alldeles i närheten.

Strömstad Spa & Resort byggdes för bara fyra år sedan och anpassat efter de behandlingar som erbjuds. Här finns en saltvattenpool och tre bubbelpooler, varav en utomhus och öppen året om. Gästerna kan välja mellan flera olika bastuar, allt från torr- till ångbastu. Det finns bland annat Kneipp-bad där du kan gå från varmt till kallt vatten för att få igång cirkulationen. Även ett kärleksfull stilla bad för två i Love Tub! Den 2000 kvadratmeter stora spa-avdelningen innehåller dessutom 17 behandlingsrum för massage och behandlingar för ansikte, fötter och händer. På hemsidan kan man läsa deras härliga syn på begreppet spa:

Det här med spa är inte så märkvärdigt egentligen. Det handlar varken om hjärnkirurgi eller raketforskning. Det handlar om njutning- för kropp och själ.

Spa för alla
Att åka på spa funkar lika bra för män som för kvinnor. I Strömstad har man till och med rekommenderade behandlingar för just för män; som Hot stone-massage och ansiktsbehandling (raka dig ett par timmar innan bokad tid). Det finns även behandlingar för gravida, ungdomar och för par. I hotelldelen är fem rum handikappsanpassade.


Njut av en skön spa-vistelse på Strömstad Spa & Resort.

Jax om spa
På Strömstad Spa & Resort arbetar vår före detta kollega Anders ”Jax” Jaxelius, numera svensk försäljningschef över konferensdelen. Jag fick en telefonintervju med honom.

Vilka behandlingar är populärast?
Den uppmjukande ryggmassagen under strömmande vichyregn. Och Aqua Skape som är torrfloating. Du ligger i en behållare omsluten av mjuk plast som är fylls med vatten. (Terese anm: Behandlingen motsvarar 8 timmars djupsömn!)

Vad rekommenderar du en förstagångsbesökare?
Spamassage, som är en mjukare massage. En normallång behandling är 50 minuter, men du kan även välja en kortare tid.

Hur ska man förbereda sig inför en behandling?
Försök att varva ner ordentligt för att få ut mest av behandlingen.

Vad finns det mer?
Är man ute efter något mer exklusivt kan man som par boka Spa Suite. Sviten har det mesta som ett spa kan tänkas ha, med bad och rhassoulbastu. Gör behandlingar på varandra med oljor och body scrub eller boka till två  terapeuter som hjälper er med detta.


Hot stone-massage.

Jag tackar Jax för de fina spa-tipsen! På resorten har de spapaket med både behandlingar och middag. Jax säger även att det alldeles utmärkt går att integrera en konferens med egen tid för valfria spabehandlingar.

Har du varit här får du gärna dela med dig av dina erfarenheter!

Bilderna kommer från Strömstad Spa & Resort.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.