Paris – Shopping

Är du intresserad av mode så vet du förmodligen att Paris är en modehuvudstad där du kan välja och vraka mellan lyx, budget och allt däremellan. Förutom alla toppdesigners kan vi med fördel rekommendera att du håller utkik efter alternativa klädskapare, som Antoine et Lili och Isabel Marant.

Våra reseexperters favoriter är Marais-kvarteret, paradgatan Champs Elysées, Montmartre och Latinkvarteret.

Marais & Lafayette
Susanne Jörgensen på Resia i Karlstad har bland annat Marais som favoritkvarter. Här kan du shoppa allt från konst och heminredning till kläder. Gör ett besök på Autour du Monde, som har kläder i fantastiska färger i naturmaterial. Butiken finns i 3:e arr, på 8 rue des Francs Bourgeois.

Högra stranden har många små affärer med bijouterier. Diptyques är ett 50 år gammalt parfymeri med träinredning. Här säljs doftljus, parfymer, tvålar och oljor. Ligger på 34, boulevard Saint Germain.

Det största och kändaste varuhuset i Frankrike är Lafayette, som man kan jämföra lite med NK. Varuhuset öppnade 1894 och har, förutom märkeskläder, en stor matavdelning. Även känd för sin Belle Epoqueinteriör. Du hittar Lafayette i 9:e arr, på 40 Boulevard Haussmann.

Ett ytterligare tips från Susanne är att gå in i en mataffär och köpa sådant som fransmännen själva köper, som ostar, matolja och kryddor. Tips! Om osten luktar mycket kan du få den vakuumförpackad!

   
Paris är en modehuvudstad. Kändaste varuhuset är Lafayette (till höger).

Champs Elysées

Ingrid Gustafson i Strängnäs tipsar om den stora paradgatan Champs Elysées med bland Jean-Paul Gaultier, Chanel och Louis Vuitton. På La Samaritaine, ett vackert varuhus, finns ett stort utbud av kläder, smink och parfym. Ingrids bästa tips på saker att köpa hem är en flaska vin och en dyr parfym.

Montmartre
Maria Wahlström i Jönköping tycker om de gamla konstnärskvarteren i Montmartre. Här hittar hon alltid fina tavlor att köpa med hem. Håll utkik om du är konstintresserad!

Latinkvarteren
Maria Jacobson på vår butik i Upplands Väsby rekommenderar Latinkvarteren samt Montmarte. Här finns ett stort utbud av shopping och du kan hitta just de där unika franska butikerna som man letar efter och som ingen annan går till.

Missa inte heller:
Marché aux Fleurs på Ile de la Cité är en av Paris största blomstermarknader. Du hittar allt från orkidéer till apelsinträd.

Place de la Madeleine är ett torg med flera specialbutiker, som snabbköpet Fauchon, maille för senap och Marquise de Sévigné för chokladälskare.

Marché aux Puces de St-Quen är en antikvitetsmarknad där du kan hitta möbler, kläder och målningar.

De parisiska öppettiderna
Affärerna har vanligtvis öppet kl. 9.30-19 måndag-lördag. På torsdagar är vissa affärer öppna till kl. 21.

Jag har själv inte varit i Paris så det hade varit kul att få höra fler bra shoppingtips!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.