En weekend i ett vårtidigt London

 

För några år sedan var jag i London med vänner över en weekend. Flera av oss var studenter och målet var att ha kul, men samtidig att leva så billigt som möjligt.

Bo på The Generator
Vi flög med Ryan Air och hade bara med oss handbagage. Ett tips är att dela på ex schampo, tandkräm etc. Vi bodde på vandrarhemmet The Generator, beläget några minuter från Piccadilly Circus. Här sov vi fyra stycken i samma rum i våningssängar, med gemensamma duschar och toaletter längre ner i korridoren. Frukost ingick och vi kunde välja mellan tio sorters flingor, äta toast med marmelad och till det; juice och te. Vandrarhemmet blev framröstat som ”Bästa budgetboende i London 2009”.

Big Ben, London Eye & andra klassiska sevärdheter
Under tre heldagar utforskade vi de klassiska sevärdheterna Big Ben, London Eye, Shakespeare’s The Globe, London National Gallery och Buckingham Palace. Vi vandrade runt på Notting Hills mysiga gator, bland pastellfärgade hus och köpte hem souvenirer.

  

Upptäck det gröna London
Jag, liksom flera av våra säljare tipsar dig att köpa med en picknick-korg för att fika ute i det fria. Våren kommer tidigare till London så när vi var här i slutet på februari/början av mars hade knoppar redan börjat bli gröna. En av dagarna var det riktigt fint väder och då gick vi till St. James’s park, vid Westminister, som är 23 hektar stor och ett av Londons mest attraktivaste grönområden. Här åt vi glass och kollade på nyfikna ekorrar och vackra svanar.

   

Fika på Caffé Nero
London har all världens mat på sina menyer. Vi fikade tillexempel på Caffé Nero, som är en italiensk kaffekedja som finns överallt i London. Vi åt på en indisk restaurang och många säger att just det indiska köket är ett säkert kort i London. Självklart smakade vi typisk engelsk mat som fish and chips och rätter från en engelsk pubmeny.

 

En stad att återvända till
Om jag åker tillbaka ska jag gå på Madame Tussaud, se en musikal då London har ett av Europas största utbud och sedan göra en ordentlig shoppingrunda! Hallin har tidigare skrivit att London toppar shoppinglistan. Fler tips som våra säljare har är London Zoo Camden, som passar perfekt för barnfamiljer och Camden Market, som är den bästa marknaden för turister.

Har du också varit i London? Kom gärna med dina bästa tips!

One Response to En weekend i ett vårtidigt London
  1. England Svara

    England verkar ju riktigt trevligt! Kanske kan det bli mitt nästa resemål.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.