Mont St-Michel

På en resa till Normandie i Frankrike besökte vi det osannolika klostret, Mont St-Michel som ligger högt uppe på ett berg på ön Mont Tombe en bit ut i Atlanten. Klostret sägs vara Frankrikes mest besökta sevärdheter.

Vid vissa tidpunkter så rinner tidvattnet till och klostret blir till en ö dit du inte kan ta dig promenadvägen. Under andra tider så går du över en bro/landgång för att komma hit. Området är ganska stort med massor av gränder, slingrande vägar och torg, nästan så man går vilse! 

Redan i början av 1000-talet bodde ett antal munkar på ön. Därefter har det byggts på i omgångar och renoverats på senare tid. Det är byggt i gotisk stil med en vacker korsgång.

Det är nästan vackrast på lite håll även om det är otroligt mysigt att vandra runt på området. Här finns flera trevliga butiker och matställen.

2 Responses to Mont St-Michel
  1. [...] Vid Atlantens kust ligger Normandie med en mycket intressant historia. Förutom landstigningsområdet vi... blogg.resia.se/2012/07/24/normandie-del-1
  2. [...] Ett intressant besök gjordes på klostret Mon St-Michel som ligger på ön Mont Tombe en bit ut i Atlan... blogg.resia.se/2012/07/25/normandie-del-2

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.