Spännade öar i Italien

 

Stromboli tillhör de Lipariska öarna där även Sicilien och Lipari ingår . Du tar dig hit med båt från bl a Milazzo, Celfalú och Palermo. Stromboli är inte speciellt stor, endast 2 km i diameter. På Stromboli finns en aktiv vulkan. Du kan vandra ända upp till toppen som är 900 meter.

Ön är väldigt vacker och spektakulär med den röda vulkanen, de vita kubformade husen och de fina stränderna. Det brukar vara fullt av turister som kommer med båt på förmiddagen. På kvällen går båtarna tillbaka och man får möjlighet att se ön i solnedgången.

Ön är kanske mest känd från filmen med samma namn där Ingrid Bergman hade huvudrollen och Roberto Rosselini regisserade.

En ö dit turisterna inte hittat är Monte Issola (Välsignad Avskildhet). Den ligger i sjön Iseo, närmsta stad att flyga till är Bergamo. Ön sägs vara en av Italiens vackraste ställen. På ön är det förbjudet att använda bilar varför cykel rekommenderas. Det finns många fina cykelvägar på ön. Besök Siviano med sina historiska byggnader, titta på fiskarna som kommer in med dagens fångst i sina båtar och bada på de fina stränderna. Här kan du verkligen koppla av och njuta. Ta färjan från staden Iseo och Sulzano. Cykel finns att hyra där färjan lägger till.

 
 
 
 

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.