Temaresor 40 år

Den 21 april för 40 år sen reste en grupp ornitologer till Hornborgarsjön för att beskåda den klassiska trandansen. Detta var TEMA-resors allra första gruppresa! Resor med minnen för livet!

För att fira 40-årsjubileumet så anordnar man nu åtta storslagna reseäventyr, ”en-gång-i-livet-resor”. Varje resa görs bara en gång och det är inte många platser kvar så om du vill följa med så gäller det att skynda på! 

Följande resor finns med i programmet:
Afrika – Uganda
Safari till dimhöljda bergens gorillor och Nilens källa är två av höjdpunkterna under detta unika äventyr. Du reser genom ett tropiskt paradis med oslagbart djur- och fågelliv. Upplev schimpanser i det vilda och bergsgorillornas sista fristad bland djungelklädda toppar.

 

Afrika – Senegal
Under denna spännande resa får du bekanta dig med Västafrikas vänliga ansikte genom bl.a. huvudstaden Dakar, koloniala St Louis, Rosa sjön och Saloum-öarna. Dessutom tältövernattning i Lampoule-öknen, nationalparken Langue de Barbarie och mycket mer.

Asien – fem orientaliska världar
Jubileumsresan är avslutad men är numera i vårt ordinarie program med utresor from december 2011. En blandning av thailändsk, kinesisk och västerländsk stil, historia och nutid på en mångfacetterad resa genom metropolerna Bangkok, Hongkong, Kanton och Macau, fem av Fjärran Österns mest spännande städer. Vi avslutar med stranddagar på den thailändska semesterön Koh Chang.

Asien – Rajasthan med tigersafari
Följ med på en färgsprakande resa till Indien. Med storslagna palats, dramatisk bergsnatur och tigersafari i sann Djungelboks-anda. Från stadsrundtur i Delhi med moskéer och Raj Ghat till tigersafari i Ranthambhore National Park.

Nordamerika – Alaska
Följ med oss till ett av vår planets mest orörda vildmarksområden. Vi reser genom kuperad terräng med båt, bushflygplan, flotte och tåg för att uppleva storslagen natur med bl.a. björn och varg. Bland mycket annat – glaciärvandring vid Root Glacier och båt genom Prince William sundet.

Sydamerika – Patagonien med Eldslandet
Äventyret tar dig till tre skilda delar av argentinska Patagonien. Du får på nära håll uppleva pingvinkolonier, sjöelefanter, glaciärer och insjöar med flytande isberg. Dessutom den myllrande storstaden Buenos Aires, världens sydlgaste stad Ushuaia och Eldslandets säregna nationalpark.

Europa – vandring i Pyrenéerna
Upplev Pyrenéernas vackra och oförstörda natur genom lagom långa vandringar på den spanska sidan. Dessutom under årets blomsterrikaste tid. Vi besöker den medeltida byn Ainsa, vandrar i Ordesas storslagna nationalpark bland mycket annat.

Europa – cykling i Alsace
Ett fåtal platser kvar! Med vinden i håret och frihetskänsla i magen upplever du den frodiga och lätt kuperade regionen som inramas av bergskedjan Vogeserna. Fransk charm och finess korsas med tysk gemyt, färgglada korsvirkeshus och prunkande blomsterlådor.

Under flera år jobbade jag på Fritidsresor och har både fått sälja dessa fantastiska resor men också fått åka med på några. Trots att det inte var några jubileumresor så var det ändå en upplevelse av en-gång-i-livet-resor.

Har du varit iväg på en Temaresa och vill berätta mer så kontakta mig gärna på margareta.hallin(at)resia.se eller skriv en kommentar nedan.

Betygsätt inlägget:
Temaresor 40 år
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.