Cypern i april!

Efter att ha läst alla vänners statusuppdateringar på Facebook så kan man konstatera att det snöar i hela landet idag! April är verkligen en lurig månad, temperaturer uppe på 20 grader under en lång period för att nästa dag skrapa rutorna på bilen!

Om man vill åka till Medelhavet i april så kan det vara lite svårt att välja resmål då vädret även där kan vara lite opålitligt (man behöver dock inte vara rädd för att det ska snöa : ) Cypern är det resmål som ligger längst ned och har bäst väderstatistk under perioden.

Magnus Tollbom (f.d. anställd) som arbetar på Resia i Halmstad har precis kommit hem efter en härlig vecka på Cypern. Han skickade mig en rapport under sin sista dag där:
April på Cypern är som en bra sommardag hemma. Har haft jättefint väder med runt 23-25 gr på dagarna och ca 20 gr i vattnet. Morgnar och kvällar lite svalare. Vi har bott i Agia Napa på ett bra hotell med Fritidsresor, hyrt bil i tre dagar och upplevt Paralimni (handelsort för distriktet), besökt en gränsövergång och upplevt spökstaden Famagusta på håll. Allt inom 15 min bilresa från Agia Napa. Trevliga orter som Larnaca med sin fantastiskt fina strandpromenad och jättemysiga Paphos är också orter vi besökt under dagsutflykter.

Alla sorters kök finns representerade i Agia Napa, allt från den lokala cypriotiska restaurangen med lysrör i taket till det internationella köket som indiskt och japanskt bara för att nämna två..:)

Stränderna runt Agia Napa är fina, den kanske mest berömda är Nissi Beach. På västra delen samlas ungdomarna under beach-barens dunka dunka- musik. Grecian Bay är i mitt tycke en mer allroundstrand där alla kategorier av folk badar och solar, unga som gamla som barnfamiljer. Sandy Bay är en mindre strand som ligger i en liten vik.

Jamen det låter verkligen som en härlig vecka i april! Vi tackar Magnus för rapporten.

Boka charter till Cypern

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.