Undervattenmuseum i Cancun

För ett tag sedan skrev jag om unika resmål att besöka. Ett av resmålen har jag inte riktigt kunna sluta tänka på, undervattensmuseumet utanför Cancun i Mexico. Vad är det som får en människa att bestämma sig för att tillverka alla dessa vackra skulpturer och ”gömma” dem under havsytan?

Projeket startades 2009 av Jaison deCaires Taylor. Syftet var att visa samspelet mellan konst- och miljövetenskap. Var och en av de 403 skulpturerna är gjorda av ett material som ska främja korallivet. Placeringen av skulpturerna främjar återvinningen av naturliga rev då utställningen drar besökare från dessa. Totalt upptar utställningen en yta av 420 kvm och är världens största konstattraktioner under vatten. För att se utställningen kräver det att att du har dykcertifikat. Här kan du läsa mer om utställningen.

Till vintern flyger både Apollo, Fritidsresor och Ving till Mexico. Förutom ett av världens bästa dykvatten så finns det otroligt mycket mer att se och göra i Mexico. Håll utkik efter fler inlägg!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.