Amsterdam – Tulpaner

Man kan nästan inte skriva om Amsterdam utan att nämna tulpaner! Jag har visserligen tidigare skrivit om hur vi dels köpte med oss ett fantastiskt 50-pack tulpaner hem och även njöt av alla blommor på blomstermarknaden.

Vill man uppleva alla vårlökar men tulpaner i synnerhet så ska man aboslut ta en tur till Keukenhof. Det anses vara den vackraste ”vår-parken” i världen med mer än sju miljoner blommor. Det är Hollands största sevärdhet och är man i Amsterdam under april-maj så bör man absolut åka hit. När vi firade Tulpanens dag här hemma i Sverige så skrev jag om Keukenhof, läs mer här.

Inträdet till parken är 14.50 euro, du tar dig enkelt dit med buss 54 från Centraal Station i Amsterdam eller med buss 58 från Schiphol. Det arrangeras olika bussturer dit som dels plockar upp på Centraal Station. Biljetter köper du på turistbyrån som ligger mittemot ingången till stationen. Turerna, som pågår under 4.5-9 timmar kostar mellan 35-47 euro.

One Response to Amsterdam – Tulpaner
  1. [...] många museer och den som gillar blommor och natur kan på våren njuta av Amsterdams välkända tulpano... goodlifestyle.se/hotell-amsterdam-for-alla

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.