Vad finns i taxfreepåsen?

Vings flygbolag Thomas Cook är det flygbolag som har högsta taxfreeförsäljning per passagerare i världen. I katalogen som finns ombord finns över 900 produkter. Frågan är vad vi egentligen köper ombord på flyget?

När det gäller godis så föredrar svenskarna Pingvin Saltpastiller medan norrmännen helst köper Toffife. M&M ligger högt på listan i alla skandinaviska länder men allra högst ligger det i Danmark. Finnarna verkar vara lite mer sofistikerad i sin godissmak då Anthon Berg ligger i topp.

När det gäller hudvårsprodukter och parfym så är den mest köpta produkten för samtliga skandinaviska länder doften Gaultier La Male. Tittar man  närmare på listan så föredrar svenskarna Dolce & Gabbana Light Blue och danskarna Marc Jacobs doft Daisy. Finländarna köper helst Lancomes mascara och norrmännen den klassiska bodylotionen Biotherm Lait Corporel.  

När det gäler alkoholhaltiga drycker så skiljer sig smaken åt. För svenskarna så ligger whiskeyn Famous Grouse i topp medan norrmännen helst köper Baileys. I Danmark ligger konjaken Renault Carte Noire Extra överst på listan. Även när det gäller alkohol så verkar finländarna vara finsmakare. Samma konjak som hos danskarna ligger i topp men konjaken Remy Martin ligger på tredje plats. För resten av de skandinaviska länderna så hittar vi bl a Jägermeister, Bombay Saphire Gin och Jägermeister på listan.

I min taxfreepåse hittar man gärna en antirynkkräm från Biotherm! Vad brukar fnnas i din?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.