Påsk och mat

Läser i GP:s bilaga Två Dagar om restaurangerna på Magasinsgatan i Göteborg. På succérestaurangen, Hello Monkey, berättar krögaren Jonas Simonsson att han får idéer till sina dim sum, sashimi och sallader på sina utlandsresor. Och visst är det så! Det är inte en tillfällighet att Santa Maria har ett enormt utbud av thailändska tillbehör. Vi vill helt enkelt minnas våra resor och äta den maten som vi fick serverat under resan. Ju mer vi reser desto större blir utbudet för utländska matvaror i affärerna!

Så idag på påskafton har vi lämnat äggen och sillen för att istället få användning för den där lilla kryddpåsen jag köpte i Alanyas äldre delar för 2TL, ca 10:-.

Det blir grillade lammkebab (färsspätt) och lammkotletter. Till det blir det rosmarinpotatis i ugn och några olika sallader och turkisk yoghurt yoghurt för att svalka det kryddstarka.

Återkommer med recept!

Jag vill passa på att önska er en glad påsk och hoppas ni får tillfälle att njuta i solen som tycks lysa över hela landet!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.