Erik på fiskeresa till Thailand

På Resia arbetar Erik Wallgren (f.d.anställd) som är en riktig storfiskare! För två år sedan åkte han till Thailand för att testa fisket där. Han har skrivit till mig och berättat om resan.

Insjöfiske i Thailand
Vi åkte ner till Thailand för att vi hade hört talas om att det fanns bra insjöfiske. Havsfiske är ju något som man ofta hör talas om, men att fiska i små sjöar…det måste bara ses. Jag och en av mina nära vänner Andreas, som är en riktigt fiskeexpert från Sundsvall, packade våra ryggsäckar och tog flyget till Bangkok, där hade vi en transfer som tog oss söderut mot Hua Hin och rakt ut i djungeln. Vart skall vi egentligen, var en fråga som ofta dök upp!

Framme i djungeln togs vi emot trötta och fiskesugna. Det var kolsvart ute men det såg ut som vi fick en bungalow som såg ut att ligga nära vatten…

Klockan 05.30 ringde klockan, vi hade bokat fiske hela dagen och solen skulle gå upp cirka kl. 06.00. Med trötta steg och fiskehatten på öppnade vi vår bungalow dörr och ser att ca 5 m från Bungalow ligger en sjö, daggen och dimman ligger tät – det enda man hör är fiskarnas vak och vår ”Gillies” som fixar med våra spön vid sjökanten.

I paketet som vi köpt så ingår en thailändare som sköter allt, agnar och lägger i våra spön. Det enda vi behövde göra var att sätta oss ner och ta en kall Singha från kylväskan som dom ställt fram och vänta. Vi behövde  inte vänta länge, snart surrar det i ena fiskespöt så pass kraftigt att Andreas flyger upp ur stolen och med mödosamma tjut vevar in dagens första Redtail Catfish på ca 8 kg . Så fortgår det under hela dagen, det nappar hela tiden, oftast 5-8 kg fiskar!

Stora fiskar!
Men, sen smäller det till och jag får en kamp som jag aldrig var med om, jag har en 30 kg karp på kroken. Efter cirka 20 min långa härliga minuter landar jag och min fisk, jag klär av mig hoppar ner i vattnet och bilderna snattrar från vår kamera . Detta trodde vi skulle vi höjdpunkten på vår resa, men men, vad fel vi hade!

Andreas har haft något på kroken som slitigt av linan, det liknade ett bottennapp eller en haj?! Men haj finns det väl inte i sötvatten? Eller? Det ska finnas en ”monsterfisk” i sjöarna som heter Arapaima, dessa kan väga upp till 150 kg. Att fånga den vore en dröm! Drömmen blir snart sann, mitt spö börjar skrika och jag tar i med alla mina 80 kg muskler för att hålla tillbaka spöt. Snart flyger jag i hinner jag att tänka. Andreas grabbar videokameran och följer fajten. Efter 30 minuter släpande mjuksyra kommer hon närmare och närmare, när hon är ca 4 meter från strandkanten visar hon sig . En ca 2-3 m lång rygg bryter den lugna sjöns yta, monstret finns, och det sitter på min krok! Två glada thailändare hoppar ner i vattnet och med en specialtillverkad bur landar de min Arapaima! Uppskattningsvis bör hon väga 100 kg och vi är två mycket förvånade och glada fiskare som hoppar ner i vattnet för att få våra oförglömliga bilder.

2 Responses to Erik på fiskeresa till Thailand
 1. Anette Svara

  Hej! Läste om ditt fiske i Thailand , var bokade du den trippen, vill fixa en sådan till min gubbe o hans kompis.

  Hälsningar
  Anette

  • Hallins reseblogg Svara

   Anwette: Jag föreslår att du kontaktar Erik Wallgren på resia i Upplands Väsby så kan han berätta allt (och lite till : ) om fiskeresor: erik.wallgren@resia.se eller 08-594 112 52.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.