Seychellerna – ett riktigt paradis

Lotta Bergenholtz på Resia i Borås har nyss kommit hem från Seychellerna, en grupp på 90 öar i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust. Under fyra dagar besökte hon flera av öarnas hotell, som över lag håller bra standard. Hon var på ön Mahe, där flest invånare bor och på Praslin, La Digue och Silhouette.

Vem reser hit?
Turismen är viktig och på senare år har Seychellerna blivit ett attraktivt resmål för västerländska turister. Det tropiska klimatet har skapat ett kuperat landskap med regnskog på vissa ställen. Även djurlivet är rikt och gillar du natur eller söker ett exklusivt resmål är Seychellerna verkligen paradiset! Det finns många vandringsleder och möjlighet till cykling och vattensportaktiviteter. Resmålet passar även bra för barnfamiljer. Dessutom såg jag många par som var på romantisk bröllopssemester!  

Hur är det att semestra här?
På grund av ett längre flygstopp i Paris blev våra utflykter inställda, så vi riktade framförallt in oss på hotellen. Men överlag är det stora plånboken som måste fram för här kostar det att göra saker.

Prisexempel (på hotellen):
Drink ca 100-120 sek
Lunch med dryck ca 200 sek
Massage 1 h ca 800 sek

Hur är sol- och badmöjligheterna?
För barnfamiljer är detta en riktig guldgruva med bildsköna och kritvita sandstränder. Vattnet är för det mesta klart, men en del sjögräs finns under olika perioder under året. Jag rekommenderar även hotell Constance Ephelia på Mahe, som har flera mindre poolområden med lugn atmosfär. Här kan du även boka villa egen pool.

Hur är maten?
Den är bra och det är mycket kreolsk mat med curry. Även internationell mat är populärt på hotellen.

Att tänka på?

  • Visum: För svenska medborgare behövs inget visum. Vid ankomst får du ett visitors permit som gäller 1 månad. För att få detta inresetillstånd behöver du ha en returresa samt inkvartering bokad.
  • Packa: Glöm ej myggmedel! Skippa högklackade skor, alla går med sandaler/flip flops – även på lyxhotellen!

Lottas hotelltips:
Paradise Sun ****
, vid Côte dór på norra delen av Praslin.
Tvåvåningsbyggnader utspridda i en lummig trädgård, med små men smakfullt inredda rum. Tips! Be gärna om balkong, då har du öppet i nock och rummen känns rymligare.

Domain de L´Orangerie ****, på La Digue (åk via Praslin och ta färja därifrån, ca 15 – 30 min).
Ligger inbäddat i grönska på en sluttning med utsikt över havet. Rummen har afrikansk inredning och garden view. Vid stranden finns en nybyggd solterrass med restaurang, pool och swim-up bar. Tips! Beställ en picknick-korg på hotellet, cykla till små underbara havsvikar och njut av vyer lika vackra som på ett fotografi!

Hilton Labriz Resort and Spa *****, på Silhouette (åk via Mahe med båt, 40 min, eller speedboat, 25min).
Det enda hotellet på ön och vid ankomst möts du av golfbilar som är öns enda transportmedel. Hotellet är byggt utmed en ca 2 km lång strand. Chans att se havssköldpaddor! Tips! Här finns flera vandringsleder och ett PADI dykcentra och djuphavsfiske.

Lotta hade en innehållsrik vecka i Seychellerna och åker gärna tillbaka till den underbara naturen och de kritvita stränderna! Är det någon mer som varit här? Vi vill gärna höra dina tips också!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.