Amsterdam – Caféer

Nyss skrev jag om nattlivet i Amsterdam och att jag och min mamma inte var särskilt aktiva! Däremot så brukar vi testa stadens kaféer när vi är ute och reser. De flesta storstäder brukar ha några anrika och kända kaféer som alltid brukar vara värt att besöka. Amsterdam var inget undantag. I varje hörn finns kaféer som bl a serverar de kända pannkakorna. Du kan antingen beställa dessa ”plain”, alltså bara med sirap, eller med ”pålägg” som skinka och bacon. Det mest kända pannkakskaféet heter Pankake Bakery och ligger i ett gammalt 1600-talsmagasin på Prinsengracht 191.

Precis där vi bodde vid Spui ligger Café Hoppe som är ett känt s.k brunt café. Ett gammaldags ölkafé som är inrett i brunt trä. Café Hoppe har legat på samma plats sedan 1670. Caféet har en härlig uteservering där man kan sitta i solen fram till lunch. På Spuistraat 360 ligger Café Dante som är inrett i art-deco stil. Kaféet är också ett konstgalleri. 

En härlig uteservering, alldeles vid kanalen nära Blomstermarknaden, har De Jaren på Nieuwe Doelenstraat. Det här kafét är lite tjusigare. I lokalen låg det tidgare en bank. Här accepeterar de dock inte kort.

Har du något kafé i Amsterdam du vill tipsa om?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.