Turkiet!

Vilken tur att jag haft kollegor som hjälpt till att hålla er uppdaterade här i bloggen när jag har varit ute och rest. Den här gången har jag varit i Turkiet tillsammans med Fritidsresor och fått se alla orter på södra sidan. Turkiet är ett av de mest populära resmålen för oss svenskar. Det är lätt att förstå när jag såg hur Alanya vuxit sedan mitt förra besök här i mitten på 90-talet. På bilden har vi kört upp ovanför Alanya för att få en överblick över hur stor staden är. I bakgrunden skymtar klippan med borgen som byggdes 1221, väl värd ett besök! Man skymtar även den östra stranden. På andra sidan klippan ligger Kleopatrastranden som är mest omtyckt.

Det var roligt att få se de olika orterna och dess olikheter. Jag kommer att skriva mer om detta längre fram, så håll utkik. Vad är det då som gör Turkiet så populärt? Jag är säker på att det är den perfekta kombinationen av fantastiskt god mat (det sägs vara det tredje bästa köket i världen), fina bad, bra hotell, flera hotell med all-inclusive, fantastisk shopping och det allmäna prisläget som gynnar oss.

Mustafa Kemal Atatürk var president i Turkiet från 1923 fram till sin död 1938. Han var oerhört populär eftersom han moderniserade landet och förde Turkiet i västlig riktning. I varje stad i Turkiet hyllas han med en staty. Statyn ovan från Antalya.

Fritidsresor har en hel del familjehotell med mycket bra standard på de flesta orterna. Vi fick se några av dem som jag kommer att berätta mer om längre fram. Min favorit var Blue Village Pascha Bay som ligger alldeles vid stranden cirka 5 km från Alanya centrum. Ett fantastiskt trevligt hotell med mysigt poolområde. Passar både barnfamiljer och andra som vill ha en skön och bekväm semester. Vi fick prova på lunchen som ingår i all-inclusive och jag kan säga att den var enormt imponerande. Ingen tvekan att välja det alltså om du ska resa dit!

Och visst fick vi träffa Bamse! Det blev många kramar och foton!

En ort som jag inte hade sett innan var Side. Det blev en mycket positiv överraskning. Bra läge på hotellen, nära både strand och centrum. Den gamla amfiteatern präglade hela staden och gjorde att den kändes riktigt genuin. Mer om Side längre fram! Häng med!

2 Responses to Turkiet!
 1. Bo Svara

  Turkiet har ett demokratiindex på 5.73.
  (Sverige 9.50).
  Res inte till Turkiet utan välj ett land
  högre upp på listan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

  • Hallin Svara

   Bo:
   Mitt svar blir precis som mitt förra. I den här bloggen tipsar och inspirerar jag om resor som vi säljer. Vi följer alltid UD:s rekommendationer och upplyser våra kunder om de avråder från resa till något land. Vi lägger ingen värdering i vart våra kunder vill eller inte vill resa.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.