Gifta sig utomlands

För ett tag sedan skrev jag om Gustaf, från vår butik i Göteborg, som gifte sig ombord på Royal Caribbeans fartyg i Karibien. Gustaf är verkligen inte ensam om att gifta sig utomlands, det blir allt mer populärt och Mallorca ligger i topp av valet av destination.

Vi har tagit del av Svenska Kyrkans statistik över de mest populära utlandskyrkorna för vigsel.
1. Mallorca
2. Skagen
3. New York
4. Torrevieja, Alicante
5. Köpenhamn
6. Dubai
7. Fuengirola, Costa del Sol
8. Berlin
9. Melbourne
10. Aten

Det finns några klassiska bröllopsstäder som är omtyckta som inte finns med på listan, t ex Paris och Rom. Det beror på att Svenska Kyrkan inte har vigselrätt där så då är det borgerlig vigsel som gäller. En del önskar en annorlunda upplevelse och väljer barfotabröllop på en strand eller högst uppe på en bergstopp.

Vi frågade våra kunder i en undersökning om de kunde tänka sig att gifta sig utomlands. Så många som 64% svarade ja!

Vi passade också på att fråga våra kunder vart bröllopsresan helst går. 52% svarade att det är sol och bad som lockar medan 18% ville ha äventyr, safari t ex. En kryssning lockar 17% och storstadspuls 13%.

Hur är det med dig? Kan du tänka dig att gifta dig utomlands och isåfall på vilket sätt? Du kanske till och med har ett fint minne att dela med dig av?

  

2 Responses to Gifta sig utomlands
 1. Petri Svara

  Hejsan!
  Jag och min sambo ska åka till Kreta på semester i 2 veckor i slutet av september, och vi har planerat att gifta oss där…lite sådär i hemlighet. Vi ska bo i närheten av Chania och undrar om du vet hur man lättast går tillväga för att genomgå en borgerlig vigsel på annat ställe än i t.ex rådhuset? Kanske en strandvigsel eller liknande.
  Tacksam för svar
  Hälsningar
  Petri

  • Hallin Svara

   Petri:
   Men vad härligt med bröllop på Kreta!

   Börja med att kontakta Skatteverket för att höra vad som gäller där ni har tänkt att gifta er. Man kan kontakta rådhuset i Chania för att höra om de har möjlighet att anordna vigslar på andra ställen än på själva rådhuset. Här är en länk till deras hemsida: http://www.chania.gr/en/municipality/municipal-chania.html

   Jag skulle också föreslå att ni kontaktar den researrangör ni bokat er resa med. De som arbetar på resemålet brukar ofta ha mycket information och kan hjälpa er med vad som passar bäst. De brukar också kunna hjälpa till med andra kontakter som frisör, blommor mm.

   Hopps verkligen ni kan genomföra ert bröllop som ni önskar och lycka till!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.