Tävling – vinn SitSac, ryggsäcken med bilbälteskudde

SitSac är ryggsäcken med godkänd bilbälteskudde för barn 4-12 år. Perfekt på utlandsresan för dig som vill försäkra dig att ditt barn färdas säkert. SitSac kan tas med som handbagage på flyget, du/barnet bär den som en ryggsäck och leksaker och kläder ryms i den. Du slipper också oroa dig över om det går att hyra bilkudde på plats.


Nu kan du tävla och vinna en röd SitSac, värde 849:-. Ge oss ditt bästa tips om hur man gör bilresan med barn enklare och roligare. Bästa tips vinner! Lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan, senast torsdag 21 april. Vinnaren meddelas via mail samt här i bloggen kort efter tävlingen.

Tävlingen är avslutad!

SitSac till specialpris
Som läsare av Hallins reseblogg  så erbjuder SitSac en specialrabatt på 200:-. Du betalar 649:- (ord. pris 849:-) + 71:- i frakt. Ange rabattkod: RESIA när du kommer till kassan. Klicka här för att komma till webshopen

Betygsätt inlägget:
Tävling – vinn SitSac, ryggsäcken med bilbälteskudde
Kategori: Bilsemester, Tävlingar
Taggar:

26 Responses to Tävling – vinn SitSac, ryggsäcken med bilbälteskudde
 1. Beatrice Solhjort Svara

  Resan med barn blir rolig och spännande om vi laddar med lekar som att vem kan komma på en lek på det man ser ute tex ett träd, bil m.m. Många pausar förgyller resan och man får en chans att se lite nya ställen. Att köpa in kartan över sveriges lekplatser är en bra ideé!

 2. Roland Johansson Svara

  Ett bra sätt att få lugna barn i bilen är att förse dem med varsin DVD-spelare fäst på framförvarande stols ryggstöd. Lår dem så välja sina egna favoritfilmer. Dessutom varsin hörtelefon.
  Det blir både tyst och stilla i flera timmar.

 3. Anja Lennartsson Svara

  Till en början letar vi krokodiler i Kalmarsund. Därefter letar vi kossor/hästar -om de är svarta eller bruna. Barnen fördelar dem mellan sig. När det börjar bli gnälligt letar vi rastplatser, ibland kan det ta tid att hitta en rastplats som man vågar stanna med barn. Radio/CD brukar också fungera ett tag tills storasyster sjunger falskt. Då tas det fram tuggummi… Kartboken funkar också så de kan följa med vad vi är. Läsa. Mutor om belöning är en grej. Nu med 4 barn i åldrarna 0-10 får vi blanda vuxna och barn i bilen och ha täta bensträckare/ammningspauser. Gärna stanna vid lekplatser. Dessutom planerar vi resan i förväg. Inte så långa dagsetapper för det sliter på alla.

 4. carina johansson Svara

  smörgåsar frukt dricka och badkläder skall finnas väl tillhands för många pauser,kritor pennor och målarblock även böcker och tidningar.egna spelare med hörlurar så var och en kan lyssna på det dom vill,var sin kudde är ett måste:)gul bil leken tröttnar dom aldrig på den håller dom sysselsatta länge(varje gång någon ser en gul bil skall dom säga gul bil,en vuxen eller äldre bockar av,den som har mest gula bilar vinner)enkelt men väldigt effektivt.sist men inte minst lugn&ro är ett måste specielt om man har lite mindre barn med sig

 5. Carina Svara

  Allra bästa tipset tycker jag är att
  – ta kortare turer med
  – barnvänliga etappmål

  Det har fungerat med våra barn.
  Nu för tiden finns ju hur mycket som helst för barnen att göra i bilen………. just name it!

 6. Marie O Svara

  Skynda långsamt och gör pauser regelbundet är ändå det bästa tipset jag har.

  Tidigare har jag varit emot dvd i bilen, men nu inför senaste långresan införskaffade vi en… och den var ju kanon!

 7. Ulf Svara

  Jag brukar gömma undan vissa mc donalds leksaker som blivit dubletter och ta fram under långtråkiga bilfärder!

 8. Lena Bergman Svara

  Jag är Farmor och Mormor så när våra barnbarn åker med oss så blir det täta stopp för killarna har mycket spring i benen. När vi kör igen så är dvd-spelare helt perfekt.

 9. Sofie Moosberg Svara

  Vår sjuåring är superintresserad av att följa med på GPS:en när vi åker. Han kan sitta hur länge som helst och följa hur den lilla pilen (dvs bilens position) flyttar sig på GPS kartan och analysera det som är runt omkring…

 10. Lotta Svara

  Gör en trolldeg innan och låt barnen göra figurer av det de ser längs vägen! Glöm inte att ta med brickor att ha degen på och lådor att förvara konstverken i.

 11. Ulf Nilsson Svara

  Med 2 rejält åksjuka barn har alla bilresor längre än ca 30 min varit ett vågspel tills vi upptäckte portabla DVD spelare. Med spelarna monterade på nackstöden fram hamnar barnen i en bra sittställning och åksjukan är ett minne blott.Nu kan vi åka vart vi vill när vi vill och både barnen och vi vuxna stortrivs i bilen. Ett extra plus är bilstolarna med inbyggda högtalare, vilket gör att vi fram kan lyssna på musik samtidigt som barnen ser sin film.

 12. Marcus Svara

  Vi brukar skicka bollen så får den som får bollen sjunga en visa och dom andra hjälper till att göra rörelser. Den som får den mjuka bollen väljer sång.

 13. Elin Nilsson Svara

  Vi brukar köpa lite nya leksaker att ha på resan, nya böcker (kräver att man inte är åksjuk), nya små lekdjur, små plastburkar med lock som man kan ha goda saker i: vindruvor, russin, ostbågar etc. Sjunga sånger tec. DVD är ju en hit men även ganska tråkigt… vi försöker undvika detta. Det finns alltid en massa roliga saker att titta på efter vägen. Pauser för att sträcka på benen är viktigt.

 14. Gabriella Svara

  Vi brukar sjunga med på alla låtar och sen gör vi om dem till våra egna, det brukar funka hur bra som helst, och vi sitter i bilen många timmar och mil i bilen. Små matstopp och kissepauser är en självklarhet.

 15. Roger Svara

  Med 3 barn i baksättet är det lätt att det blir bråk.
  Så när vi skall åka långt brukar vi låta barnen ta med varsin sak, brukar bli tvspel eller dvd. Sendan har vi laddat upp med lite ”mutor” och sedan brukar vi lova en liten ”belöning” när vi kommer fram om de har skött sig.

 16. Ylva Svara

  Jag brukar packa en liten påse med överraskningar; små paket, små pixieböcker, små dockor, lego-gubbar etc – mycket att packa upp och greja med under en lång resa. Penna och papper brukar också vara uppskattat.

 17. biggis Svara

  Tidigare småbarnsförälder med tre barn har åkt många långturer i Sverige, Bästa sättet var att åka sent på kvällen så barnen fick sova. Kunde på dagarna ta det lugnt , då de fick leka och ha det skönt.

 18. Maja Svara

  Att ta med sago-ljudböcker. Det är en bätre lösning än DVD:er om man har barn sm tenderar att bli åksjuka… 😉

 19. Agneta Svara

  Överraskningspåsar som man knyter ihop och öppnas var 5:e mil eller mer/mindre beroende på resans längd . I påsarna finns småsaker som kritor, småböcker etc.
  Men det bästa tipset är när barnen frågar hur långt det är kvar så har vi ritat en linje och på den mrkerar vi var vi är. Barn har ju oftast inga begrepp om avstånd, men om vi visar hur långt vi har åkt, talar om tid som är kvar, t ex det tar lika lång tid att åka som ett Bollibompaprogram är så förstår dom bättre. Man kan t o m göra sin egen karta, rita in saker som man vet finns efter vägen och så hålla koll på det.

 20. Johannes Svara

  Ta med ett par roliga cd-skivor med bra musik som alla kan sjunga med på, det skapar garanterat bra stämning. Ett par mysiga sagoböcker när barnen blir trötta och en kartbok så de kan följa färden och du har förvandlat den långa resan till en kul familjeupplevelse.

 21. [...] oss ditt bästa tips om hur man gör bilresan med barn enklare och roligare. Bästa tips vinner! Klick... blogg.resia.se/2011/04/20/paminnelse-tavling-vinn-sitsac-ryggsacken-med-bilbalteskudde
 22. Ingel Sjögren Svara

  Ett sätt är att räkna hur många volvo och saabar vi möter, sen pratar vi om resan vi åker till.

 23. Pernilla Svara

  Se till att barnen inte har spring i benen innan utan är ganska trötta så sover de en del av resan. Egen MP3 så de kan välja musik eller saga (gärna ny). Alla väljer varsin färg på bilar och så räknar man vem som fått ihop flest under en viss tid. Och visa på en linje hur långt man har kommit i förhållande till målet, på så sätt slipper man mycket onödigt tjat om man snart är framme. Och proviant i handskfacket att ta fram allteftersom.

 24. Andreas Eklöf Svara

  Andreas Eklöf
  april 21, 2011

  Att roa barn i bil är något av en trestegsraket och det gäller att inte spela ut alla trumf på momangen. Först och främst gäller det att barnen är bekväma i baksätet: solskydd till fönstren, kuddar och filtar till den som vill sova och en vuxen i baksätet borgar för mindre bråk och mer kul!
  Första etappen kan det räcka med papper, kritor och billekar som gissa färgen på nästa bil som åker förbi. När barnen börjar tröttna sätter vi på ett sagoband för att de ska gå ner i varv och slumra en stund.
  När inget annat duger så har vi en bärbar dvd-spelare med tecknade filmer och kör filmtajm med Mamma Mu och Kråkan eller Pettson och Findus.
  Ett annat bra tips är att köpa en bilspegel som man fäster på en av nackkuddarna i baksätet. Med den kan man enkelt hålla barnen under uppsikt i backspegeln!
  Ett supertips som vi själva fick när åksjukan förvandlade bilresorna till skräckfärder är de åksjukeband som finns att köpa på Apoteket. Det ser ut som hårsnoddar med en plastkula i och de trycker på en punkt vid handleden och motverkar illamåendet! Funkar verkligen!!

  Mvh Andreas

 25. Niklas Svara

  En datorbricka, med vaddering under och hård yta på översidan, ligger bra i knät och fungerar perfekt för att rita, lägga pussel, leka med gubbar och tom bygga lego på.
  Bingo är också en bra aktivitet, man förbereder innan avfärd med ord för större barn och bilder för mindre, 9 per bricka (tex kyrka, röd bil, sjö, ko, lastbil, Mc Donalds,polis, stort träd och husvagn) när man hittat det som finns på sin bricka kryssar man över det. Har man flera barn, har man olika brickor till alla. Antingen ska man hitta alla eller tre på rad. I fylld bricka ger en liten pressent, tex en pixi bok, klistermärken, gnuggis tatuering osv.

 26. ann-sofi Svara

  vill vinna ryggsäck till mej

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.