Magical Kenya

 

Hallin är ute i vida världen och har därför tagit hjälp av gästbloggare. Idag är det Terese från Resias marknadsavdelning och av mig får ni en intervju från varma och exotiska breddgrader – Kenya. Vi har tidigare fått en hälsning från Therese Gustafsson i Bollnäs och Helena Baggås från Västerås. De startade sin resa i Nairobi och upplevde flera safari-turer under drygt en vecka. Helena svarar på frågor om den magiska resan:

Hur var resan?
Kenya är ett väldigt vänligt land. De har kommit långt vad gäller turism och servicen är toppen. Här finns gott om safariparker, mestadels i centrala Kenya och de flesta lodger håller hög standard. På varje lodge finns ofta en uppsjö med olika extra aktiviteter, vad sägs om att boka en nattsafari?

Hur såg er resrutt ut?
Serena Mountain Lodge (i Mount Kenya) – Sweetwaters (i Ol Pejeta) – Sarova Lion Hill (i Lake Nakuru) – Sunbird Lodge (i Lake Naivasha) – Leopard Beach Resort och Spa (i Mombasa).

Vilken park får man inte missa?
Den populäraste parken är kända Masai Mara, där den stora migrationen håller till från augusti till oktober. Jag rekommenderar även någon av ovan nämnda parker där det är färre turister.

Vilka djur såg ni?
Giraffer, zebror, antiloper, flodhästar, noshörningar, lejon, flamingos, vattenbufflar. Häftigaste upplevelsen var att se giraffer och flodhästar! Tyvärr fick vi aldrig se någon elefant.

Hur länge ska man vara borta?
Åk på minst två olika lodger för att få variation och en bra mix av natur och djurliv. 7-10 dagar är ganska lagom och då runt två nätter/lodge.

Hur lägger man upp en safariresa?
Kombinera vistelsen i Kenya med några dagars sol och bad för att kunna vila efter alla aktiviteter samt smälta nya intryck. Vi var vid Mombasakusten, men det går även att åka till Zanzibar.

Detta bör man inte glömma hemma:
1. Bra kamera
2. Kikare
3. Myggmedel
4. Malariatabletter
5. Solfaktor
6. Något att ha på huvudet samt neutrala färger på kläderna när man åker på safari

Visst låter det magiskt att få komma så nära naturen? Hoppas det är fler som blir sugna på en safari i Lejonkungens vackra värld.

5 Responses to Magical Kenya
 1. Kenneth Svara

  Demokratiindex:* Kenya 4.71 (Sverige 9.50).

  Aldrig i livet jag åker till en ickedemokrati.

  Resia borde inte sälja resor dit.

  • Hallin Svara

   Kenneth: Visst kan man ha åsikter om det är rätt eller fel att åka till ett icke-demokratiskt land. Där respekterar vi på Resia varje resenärs eget ställningstagande. Vi följer alltid UD:s rekommendationer, och upplyser våra kunder om UD avråder resor till något visst land. Men i slutändan lägger vi ingen värdering i vart våra kunder vill eller inte vill resa. Det som känns helt rätt och riktigt för en resenär kan av olika skäl kännas fel för någon annan.

   • Bo Svara

    Det låter som Resia är ett viljelöst skepp i natten som bara är utlämnade åt andra. Resia kan faktiskt välja vad man vill sälja eller ej. Om man vill. Men det är upp till er. Vi vill bara påpeka vår åsikt. Ingen annans.

    /Bo

    Debattkollektivet
    Bo Grahn & Kenneth Ohlsson

 2. Carro Svara

  Jag har också varit på safari och tycker att reseberättelsen även sammanfattar mina upplevelser. Något jag verkligen kan rekommendera alla att göra som en ”once in a lifetime”!

  • Hallin Svara

   Carro:
   Vad härligt! Ja, det är verkligen en resa som står HÖGT på min och många andras önskelista!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.