Bada mitt i Köpenhamn!

(Uppdaterat inlägg 190930) Stockholmarna har haft stadsbad sedan lång tid tillbaka. Här i Göteborg väntar vi bara på att området väster om Operan ska göras i ordning och förhoppningsvis även att en badanläggning ska byggas.

I centrala Köpenhamn är vattnet lika rent som i Öresund och här finns flera hamnbad att välja på. Bara några minuter från Rådhusplatsen ligger Island Brygge (se bild nedan). Här flockas köpenhamnsborna på gräsmattor och bryggorna under varma dagar. Det är öppet varje dag och det kostar inget att gå in. Ytterligare ett bad, Copacabana ligger vid shoppingcentret Fisketorvet. Här finns flera olika pooler med olika djup! I höstas öppnade ytterligare ett hamnbad i Sydhavnen, Koralbadet. Det är byggt i trä på flytande pontoner och rymmer fyra pooler.

Om du är sugen på strandbad så ligger Amager, även kallad Köpenhamns riviera, 5 km från city. Förutom bad så finns här en hel del andra aktiviteter som kajakpaddling, surfing och skateboardbanor. Det är enkelt att ta sig till Amager från Köpenhamn, antingen med hyrd cykel eller buss.

Boka flyg och hotell till Köpenhamn

Boka flyg till Köpenhamn

Boka hotell i Köpenhamn

Boka weekendresa till Köpenhamn

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.