Inget tillägg för enkelrum?!

Vi får väldigt ofta frågan varför det ska vara så dyrt att resa på egen hand. Enkelrumstilläggen är ofta höga och det kan vara svårt att få tag på rum. Många som reser på egen hand kan gärna tänka sig att dela rum med någon annan. Dels för att slippa betala tillägget men också för att få någon att dela rum med när man reser ensam.

Jag ställde frågan till våra säljare om de kunde tipsa om några leverantörer som på något sätt antingen erbjuder del i dubbelrum eller enkelrum utan kostnad.

På Temaresors rundresor finns alltid möjligheten att boka in sig på del i dubbelrum. Om du har bokat in dig och det inte bokar in sig någon i rummet innan avresa så måste du dock betala det utsatta enkelrumstillägget. Hurtigruten har en jättebra halvpensionskampanj som gäller på avresor t om 14/5 och 15/8-31/12. I resans pris ingår en egen, ospecificerad hytt samt frukost och 3-rätters middag. Håll utkik efter Apollos ”singelkampanjer” som kommer ut lite då och då. Utan kostnad så får du ett eget rum. Fritidsresor är den enda arrangören som på sina ospecificerade resor erbjuder del i dubbelrum utan extra kostnad. Om det inte dyker upp någon annan singelresenär så får du ha rummet för dig själv utan att betala extra.

Om du reser ensam så föreslår våra säljare en bussresa. Det är både ett billigt och trevligt sätt att träffa nya människor!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

4 Responses to Inget tillägg för enkelrum?!
 1. Sofia Svara

  I USA får man i stort sett alltid pris/rum inte per person och det blir i regel inte dyrare för att man bara sover en person i ett dubbelrum eller liknande. Naturligtvis kan det finnas undantag men i regel är det så som ovan.

 2. Inger Sunder Svara

  Reser gärna ensam, änka men är social,gillar kryssningar avstår ibland för det dyra enkel hytts tillägg! Planera för nästa år gärna helst Svalbard,beroende på priset.Har även varit på bussresor,brukar vara dyrast med enkelrum i storstäderna,gillar att bo själv.Vänligen Inger.

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Inger,

   Att resa ensam kan vara härligt då möjligheterna ofta ökar att träffa nya bekantskaper. Det finns många typer av resor som passar extra bra som kryssningar och bussresor som du nämnt. Det finns en del bolag som accepterar att man delar rum med någon okänd men oftast brukar man ju vilja bo själv och jag håller med dig om att det är trist att behöva betala extra för att bo själv. Ibland har charterbolagen erbjudanden då enkelrumstillägget är borttaget. Kontakta oss gärna så kan vi hjälpa till att hitta en sådan resa.

 3. Inger Sunder Svara

  Har jag skickat!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.