Amsterdam

Jag kände mig som en äkta Amsterdambo när jag cyklade till jobbet i morse och fick se upp för spårvagnarna på vägen. ALLA cyklar i Amsterdam. Och fort går det! Det gäller verkligen att se upp, för någon hänsyn till gångtrafikanter verkar de inte ta!

Att det mesta ligger inom promenad- eller cykelavstånd är just det som gör Amsterdam så otroligt charmigt. De flesta av de smala husen är byggda på 1700-talet och är lite sneda och vingliga. Alla med en fantastiskt fin fasad och den obligatoriska kroken högst upp för att kunna flytta ut och in möbler som inte går att ta genom dörren.

I Amsterdam finns inga ”måsten” att besöka. Det räcker långt att bara promenera runt över smala gator, broar och kanaler. Även om du inte är intresserad av museer så tycker jag ändå att ett besök på Anne Franks hus, van Gogh-museet och Rijksmuseet är väl värt. Men kom ihåg mitt tips om att köpa biljetter hemifrån. Nu kunde vi bara gå in vid sidan om och sparade nog 4 timmar totalt. Anne Franks hus gjorde absolut störst intryck på oss. Det var verkligen en extra bonus att samtidgt läsa Anne Franks dagbok.

Shoppingen i Amsterdam är verkligen något extra. I ett separat inlägg så kommer jag att berätta mer om vilka områden som är bra samt några speciella butiker som man måste besöka.

För 7.50 euro fick vi med oss en härlig knippe tulpaner hem som vi köpte på den flytande blomstermarknadnen centralt i Amsterdam. Hade jag bott i Amsterdam hade jag ständigt haft lägenheten full av färska blommor. Underbart!

Jo, jag var tvungen att ta en tur genom Red Light District. Området i sig är väldigt mysigt med sina smala gator och gränder men bakom glasen döljer sig något helt annat. Ganska sorgligt måste jag säga men jag undrar om det inte mest är en turistattraktion att ströva runt bland klubbar och coffeshops och nyfiket titta runt.

Vi fortsätter med tipsen om Amsterdam, hela månaden ut, så häng med!

One Response to Amsterdam
  1. [...] skriva om Amsterdam utan att nämna tulpaner! Jag har visserligen tidigare skrivit om hur vi dels köpte... blogg.resia.se/2011/04/27/tulpaner-i-amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.