Mat är en viktig del av resan!

Man behöver inte gå längre än till sig själv för att inse hur otroligt viktig maten är när man reser utomlands. Visst kan man längta efter den grekiska salladen med solmogna tomater, en pasta tillagad på italiensk vis eller de kryddstarka rätterna i Thailand! När vi utlyste en tävling här i bloggen om vad ni önskade att vi skulle skriva mer om så var det flera som önskade mer inriktning på mat.

I Resiabaromtern, vår trendrapport som nyss gavs ut var en av trenderna just tematiserade resor och framförallt när det gäller mat. 80% av våra säljare har gjort bedömningen att resor med inriktining på mat skulle öka under 2011! Och när vi frågade kunderna så kommer matupplevelser på tredje plats direkt efter avkoppling och sol och bad. Det var bara 5% som inte tyckte att matupplevelsen var en viktig del av resan!Vi passade också på att fråga våra kunder vilket land man helst vill resa till för god mat. Italien ligger på en ohotad förstaplats men inte långt därefter ligger Thailand och Grekland.

5-i-topp resor med inriktning på mat
1. Italien
2. Thailand
3. Grekland
4. Frankrike
5. Spanien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.