Boktips!

Böcker som utspelar sig på olika håll i världen har blivit ett återkommande tema här i bloggen. Jag hoppas ni gillar mina tips och uppskattar den här typen av böcker?! Lämna gärna en kommentar om du har ett eget boktips som du vill dela med dig av!

Temaresor har fantastiska rundresor världen över. För ett tag sedan fick jag ta del av några boktips som de delade ut till sina kunder. Böckerna har alla anknytning till olika resmål! 

Cypern – Bittra citroner – Lawrence Durrell.
Boken skildrar Cypern under åren 1953-1956 och gavs ut första gången 1957. Här får man historiska tillbakablickar från ett land som har befunnit sig i konflikt länge.  Boken finns att köpa på engelska. För svensk text så hittar du den enklastpå biblioteken.

Kreta – Längtans ö – Victoria Hislop
Boken handlar om en 25-årig kvinna som åker till Grekland för att söka sanningen om sin mors historia. Resan tar henne till en ö, som tidgare var en kolini för spetälska, utanför Kretas kust. Boken finns på svenska i pocket.

Sicilien – Strövtåg i rummet och tiden – Sture Linnér
En perfekt bok att läsa om du ska resa runt på Sicilien. Boken beskriver öns historia och kultur från långt tillbaka i tiden fram till nutid. Tyngdpunkten ligger på det historiska. Inte heller denna boken som utgavs 1999 kan jag hitta i bokhandeln. Men försök på bibliotek, bokantikvariat eller min favorit, loppis!

One Response to Boktips!
  1. Sofia Svara

    Shantaram är ett måste för den som är reseintresserad.
    Den utspelar sig i Indien och är en sann historia om en man som flyr ur ett fängelse i Australien och flyr till Indinen. Där lever han sedan många hårda, bra och givande år av sitt liv. Han får uppleva både otroligt hemska och skrämmande händelser och underbart härliga möten med fina människor och han berättar om olika relationer och kulturmöten. Efter att ha läst den vill man utan tvekan besöka Indien!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.