Paris – Hemliga ställen

Lonely Planet skriver om hemliga ställen i Paris. Detta är något jag själv uppskattar enormt när jag är ute och reser så jag måste bara dela med mig!

På långt håll kan du känna lukten av smält smör när du närmar dig Gérard Mulot. Ett fantastiskt konditori i St-Germain. Redan på utsidan ser man att det är något extra och i fönstret tornar imponerande macarones upp sig. Det första som möter en på insidan är fantastíska bakverk med jordgubbar och frukter. Här kan du köpa fina kaklådor i olika färger med Gérard Mulots logga i rosa. Det ligger på 76, rue de Seine inte långt från Jardin du Luxembourg. Så köp med det som ser gott ut och ta en picknick i parken en solig dag!

En aning tilltufsad men med en mycket parisisk känsla är ”kvarterskrogen”, La Cagnotte de Belleville på 13 Rue Jean-Baptiste Dumay. De har öppet från 07:00 till 02:00. Sätt dig ner och ”ta in” alla besökare från arbetare som tar en blixtsnabb expresso till chica parisiskor med barnvagn. Senare på dagen samlas artister och musiker. Framåt kvällen byter baren än en gång publik, musiken, mestadels rock, spelas högt och över det hela kan man höra ägaren, Charlies skratt.

I Maraiskvarteren på 97 Rue St Antoine finns en liten, liten ostbutik som heter Fromagerie Trotté, två personer kan knappt stå sida vid sida.   Ägaren, Pascal Trotté, har ett mycket personligt urval av hantgjorda ostar som ligger staplade på hyllorna. Hans specialitet är getost, doften slår dig så fort du öppnar dörren. Butiken har enormt mycket stamkunder som slinker in för en bit ost till lunch.

Om du vill uppleva en riktig fransk restaurang så ska du besöka Benoit på 20, rue Saint-Martin. Redan 1912 kunde parisborna besöka Benoit och äta god fransk mat av hög kvalité med utmärkt service.  Miljön är härlig med golv i mosaik och inredning i mässing. Det är här du äter sniglar, patéer, kalvbräss, creme brulé och sufléer.

Om du vill uppleva det ”gamla” Paris med små kullerstensgator och livliga marknader så ska du bege dig till Rue Mouffetard i 5: e arrondissement. Här öppnar butikerna upp sina stånd på morgonen och säljer allt från grönsaker, ostar, bröd och grillade kycklingar. Det här inte en ”turistmarknad” utan här handlar parisborna men även kockarna från de närliggande restaurangerna.

4 Responses to Paris – Hemliga ställen
 1. Ann-Sofie Svara

  Åååh, nu blev jag riktigt sugen på att ta en vårweekend till Paris. Härlig inspiration!

  • Hallin Svara

   Ann-Sofir:
   Vad härligt att du blev inspirerad! Att möta våren i en storstad är verkligen underbart och Paris är extra trevligt!

 2. [...] Våra reseexperters favoriter är Marais-kvarteret, paradgatan Champs Elysées, Montmartre och Latinkvar... blogg.resia.se/2011/05/12/shopping-i-paris
 3. [...] om det fantastiska konditoriet Gérard Mulot, kvarterskrogen La Cagnotte de Belleville och fler hemliga ... blogg.resia.se/2011/05/18/restauranger-och-mat-i-paris

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.