Amsterdam – Museum

Amsterdam är sannerligen museernas stad. Här finns fler än 50 museer att besöka! Här tipsar några av våra säljare om sina favoriter som du absolut bör besökas under Amsterdamvistelsen.

Ingrid Gustafsson som är säljare på Resia i Strängnäs rekommenderar två av de mest kända museerna. Man får vara beredd på en del köer men det är det absolut värt.
van Gogh Museum – Världens största Vincent van Goghsamling samt en mängd andra impressionister. Öppet dagligen 10-18. Paulus Potterstraat 7, spårvagn 2,3,5 eller 12 till Van Baerlestraat och 16,24 till Museum plein.

Rijksmuseum – En av världens mest exklusiva konstsamlingar, bl.a Nattvarden av Rembrandt. Även detta museum ligger runt Museum Plein och har samma öppettider som van Goghmuseet.

Birgitta Benze på Resia i Malmö berättar att runt Museum Plain ligger de flesta av Amsterdams museer. Besök Husbåtsmuseet som är lite ovanligare och väldigt intressant. I Amsterdam är det många som bor året runt i husbåtar på någon av kanalerna och på husbåtsmuseet får man komma in i en husbåt och lära sig mer om livet ombord på en sådan. Kan även nämna Diamantmuseet samt Stedelijk-museum – museet för samtida och modern konst.

Frida Svensson som arbetar på Resias telefonförsäljning tycker att man absolut inte får missa Anne Frank Haus. Hennes livsöde griper tag i en fortfarande och får en att reflektera. Anne Franks hus ligger i centrum på Prinsengracht 263-267, Jordaanområdet nära Westerkerk. Det var här den då 13 år gamla flickan Anne började skriva ner sina tankar i en dagbok. Detta var även hennes och den judiska familjens gömställe undan nazisterna 1942-1944. I museet finns historiska dokument, foton, filmer och information som skapar en atmosfär som ska efterlikna den från när familjen levde här. Även originalboken finns med i den permanenta utställningen. Inträdet är £8.50 och de har öppet mån-fre 9-21 samt lördag 9-22. Tips! Under sommaren finns risk för långa köer men det brukar vara färre besökare på kvällen.

One Response to Amsterdam – Museum
  1. [...] våren var jag i Amsterdam och gjorde naturligtvis ett besök på van Gogh-museet, läs mer här. På mu... blogg.resia.se/2013/01/28/historiska-myter

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.