Amsterdam – April månads stad

Låt mig presentera nästa månads stad, Amsterdam! Visst tänker man lite extra på Amsterdam när våren börjar komma till oss? Tänker förstås på tulpanerna som ofta förknippas med Amsterdam.

Det känns extra kul att få presentera denna vackra stad med 75 km kanaler och 1.281 broar eftersom jag reser dit under nästa vecka! Förutom mina upplevelser så har jag, i vanlig ordning, fått mängder av tips från våra resesäljare.

Det är onekligen en stad med en annorlunda arkitektur. Husen är byggt på långa träpålar som går ner i de fuktiga jordlagren. Idag förstärks de ofta med betong då träet ruttnar när de kommer i kontakt med luften. 

Förutom kanaler och tulpaner så bjuder Amsterdam på en rad kända museer och härliga miljöer. Det ska bli spännande att få lära sig mer om denna stad, som är den mest liberala i Europa. Häng med!

2 Responses to Amsterdam – April månads stad
  1. Anna johansson Svara

    Har alltid en bukett tulpaner hemma så fort det går att få tag i dem, för mig är det vårtecken. Skulle gärna se dem i Amsterdam och naturligtvis alla kanaler och vackra hus. Möta våren i Amsterdam? Ja tack✊

  2. irina L Svara

    Skulle vilja åka till Amsterdam på våren. Har set många vackra bilder och har läst mycket om den vackra staden, men tyvärr aldrig varit där for. Hopps jag har tur denna gånger och viner…

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.