New York – Gospel

En sak som jag särskilt minns från min tid i USA och besöken i New York är en gudstjänst vi var på i en baptistkyrka i Harlem. Harlem är den stadsdel som har gått från att ha varit ett centrum för jazzmusiker och artister till att under 70-80-talet blivit ett område för kriminalitet och slum. Idag har Harlem blivit ett populärt område där det är liv och rörelse igen! 

Är du i New York en söndag så missa inte att antingen besöka en baptistkyrka eller följ med på en rundtur. I Harlem finns många kyrkor inom litet avstånd, både större och mindre. En av de största är Abyssinian Baptist Church, de har gudstjänst varje söndag 7.45 och 10.45. Det brukar dock vara mycket folk, så kom tidigt. Det finns flera mindre kyrkor i området som också har gudstänst på söndag morgon-förmiddag. Tänk på att ha täckande kläder och gärna några mynt till kollekten.

Det anordnas flera olika rundturer i Harlem på söndagar. En av dem är ”Harlem på en söndag”. Turen passerar flera av de kända ställena och platser för att därefter avslutas med en gudstjänst med gospel. Rundturen varar i fyra timmar och kostar cirka 400:-.

Susanne som arbetar på Resia i Umeå var vid sitt senaste besök i New York på en härlig brunch med Harlem Gospelkör. Varje söndag mellan 11.00-14-00 kan man gå till B B King Blues på 42nd St. För knappt $40 får man en rejäl tallrik fylld med bl a kyckling, korv och grönsaker, tillagat med en touch av amerikanska södern, samt lyssna till den helt fantasiska gospelkören som fyller hela lokalen.  

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.