Vad är en bagel?

Igår åt jag frukost på Egg and Milk här i Göteborg. Berättade då att jag åt det mycket vanliga brödet i USA, bagel. Frågan är vad är egentligen en bagel?

Brödet som sedan 1600-talet har spridits över världen av judiska emigranter är en speciell typ av bröd. Degen ska först vila i kylskåp över natten. Därefter bakas det ut till den karaktäristiska runda formen och doppas ner i kokande vatten innan det gräddas klart i ugnen. Kokningen gör att brödet får en kompakt konsistens. Det äts ofta rostade med cream cheese och sylt men också med andra pålägg som en matigare smörgås. Bagels görs i massa olika varianter, bla med blåbär och chili, ofta doppas de också i olika slags fröer.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.