Catharina tipsar om sina favoriter i New York

Catharina Rogleret (f.d. anställd) på Resia Västerås har tidigare här under månaden delat med sig av sina New York-tips. Här listar hon några av sina favorithotell i olika kategorier samt några andra värdefulla tips

5-stjärnigt hotell – Peninsula, 700 Fifth Ave at 57th St
Bästa och snyggaste hotellet i stan. Oslagbara sviter för den kräsne, oklanderlig servicenivå och bästa läget på 5th Avenue två kvarter nedanför Central Park. Bästa rumskategorin i förhållande till priset är Grand Luxe room, som ger dig BÅDE utrymme och lyxkänsla.

4-stjärnigt hotell – Le Parker Meridien, 119 West 56th St
Location, location, location! Förstklassigt hotell med ett helt perfekt läge. Rummen är modernt inredda och mot tillägg kan man få utsikt över Central Park.

3-stjärnigt hotell – The Beacon, 2130 Broadway 75th St
Bra alternativ med centralt läge på Upper West Side, både med dubbelrum (för 2 pers) och lägenheter (för 4 pers). I närheten finns Columbus Avenue och Amsterdam Avenue som båda är kända för sina trendiga restauranger och utecaféer.

Bästa “value-for-money”-restaurang-på-hotell – Burger Joint på Le Parker Meridien, 118 W. 57th St.
Gömd bakom lobbyn har detta hak nu upptäckts av New York-borna själva och köerna är därför långa – men det är det värt! Hamburgarna är fantastiska och kostar bara c:a $6.

Bästa hotellbaren – The Lobby Lounge på Mandarin Oriental Hotel, 80 Columbus Circle 60th St.
Kan det bli mer New York än att sitta vid enorma panoramafönster med utsikt från 37:e våningen över Central Park och sippa på en Cosmopolitan! Priset på drinken är därefter, men gör det EN gång så kan du pricka av det från ”100 saker du måste göra innan du dör”-listan.

Bästa hotel för en romantisk date –  Hotel Elysée, 60 E. 54th St.
Det här underbara gamla hotellet (byggt på 1920-talet) är en favorit, diskret inklämd mellan två gigantiska kontorsbyggnader mitt på Manhattan och ett perfekt ställe för ett romantiskt möte.

Bästa nya hotell – The Greenwich Hotel, 577 Greenwich St.
Robert De Niro’s baby i TriBeCa är en pärla med sin Japan-inspirerade pool och underbara lobby, för att inte tala om den bästa FRIA minibaren i New York!

Bästa hotell-vy-inte-på-Manhattan – Hotel Le Bleu, 370 4th Ave., Brooklyn
Det första boutiquehotellet i Brooklyn. Ligger nära Brooklyn-bron och Battery Park.

BOKA hotell i New York

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.