Greklands nationaldag

Idag firas Greklands nationaldag efter frigörelsen från det Osmanska riket 1821. På Resia firar vi det i våra butiker tillsammans med Apollo och erbjuder 700:- rabatt på samtliga resor till Kreta under hela säsongen (förutom juli). Gäller i butik eller per telefon!

Jag är en riktig greklandsfantast och har varit där flera gånger. Både på de lite större öarna men även Aten och favoriten, båtluffning runt de mindre. Min favoritö, alla kategorier är Amorgos. Denna underbart vackra pärla i Cykladerna som jag rekommenderat till så många och de i sin tur har blivit lika förälskade. Förra sommaren hittade vi en ny ö som vi blev riktigt förtjusta i, Serifos. Finns det något bättre än att slå sig ner på en taverna vid strandkanten med en grekisk sallad, moussaka och ett glas (iskallt och billigt) rödvin i ett litet dricksglas. Det är isåfall klippbaden på Amorgos, där vi var helt ensamma och kunde hoppa i ett nästan overkligt turkosblått hav! 

Denna sommaren blir det tyvärr inte Grekland men jag kommer att återkomma med många greklandstips men även lite mer praktiska saker att tänka på vid båtluffning. Häng med!


Bilden är tagen för några år sedan vid Akropolis i Aten.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.