New York – Museum

För den som är intresserad av museum så finns en mängd att besöka i New York. Tipsar här om några! Klicka på museumets namn så kommer du till respektive hemsida.

Metropolitan Museum of Art
Även kallat the MET ligger vid kanten av Central Park på 1000 Fifth Avenue. På detta enorma museum finns ett enormt utbud av utställningar från hela världen. Att honna med det på en dag är inte möjligt. Bestäm dig för vilka utställningar du vill se eller dela upp besöket på flera dagar.  Ett tips är att besöka restaurangen högst upp på taket där du har en fin utsikt över central Park.

Guggenheim
I New York finns ett av fem Guggenheim museum. Byggnaden i sig är värd att tittas på, den är byggd av arkitekten Frank Lloyd Wright. På museumet hittar man konst av bl a Pablo Picasso och Chagall. Det började med att konstsamlaren Guggenheim hade en privat konstsamling som sedan växte och blev till ett museum. Du hittar Guggenheim på 1071 Fifth Avenue.

American Museum of National History
Museumet grundades 1869 och innehåller 30 miljoner exemplar och föremål. Det är bland annat känt för sina utställningar med  uppstoppade djur i naturtrogna miljöer. Men här finns också avdelningar om rymden och naturen. Även detta är ett stort museum så planera om det är någon utställning som du är extra intresserad av. T ex så börjar en stor utställning om dinosaurier den 16 april.

Är det något museum som du vill tipsa om? Lämna gärna en kommentar!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.